Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Maria Toro quartet

El baluard de Santa Llúcia tornarà a acollir, un any més, tres nits dels millor jazz a la ciutat d’Eivissa. Després de la jornada inaugural a la plaça del carrer Comte de Rosselló, el festival Eivissa Jazz, en el seu 30é aniversari, s’instal·larà el dia 6 de setembre a un dels llocs més emblemàtics del Patrimoni Mundial i ho farà amb un doble concert protagonitzat pels conjunts de la flautista María Toro i del contrabaixista Pablo Martín Caminero.

María Toro arribarà a Eivissa de la mà de la Entidad de Gestión de los Artistas, Intérpretes o Ejecutantes (AIE), institució que col·labora amb el festival eivissenc des de fa quatre anys. Aquesta entitat té més de 23.000 socis a Espanya y representa el repertori de més de 800.000 artistes.

La flautista gallega (A Coruña, 1979) actuarà al baluard acompanyada per Daniel García Diego (piano), Shayan Fathi (bateria) i Reinier Elizardo Ruano (contrabaix). Toca la flauta des de els 8 anys i després d’obtenir el títol superior va començar a interessar-se pel jazz. El 2005 es traslladà a Madrid i assisteix a nombrosos cursos amb músics com Jorge Rossy o Benny Golson. Al mateix temps s’interessa pel flamenc i per les grans figures d’aquest gènere. L’any 2011 s’instal·la a Nova York i al mateix temps entra a formar part de Flamencos on Tour, amb la que fa diverses gires internacionals. Toro ha gravat dos discs fins el moment: ‘A contraluz’ (2014) i ‘Araras’ (2018).

La nit del dia 6 la tancarà el quintet del prestigiós contrabaixista Pablo Martín Caminero (Vitoria-Gasteiz, 1974), que presentarà el seu projecte ‘Salto al vacío’ junt a Ariel Brínguez (saxo), Toni Belenguer (trombó), Daniel García Diego (piano) i Michael Olivera (bateria).

Estudiant de contrabaix clàssic a l’Escola Superior de Música de Viena fins l’any 1999, Martín Caminero es traslladà a Madrid on va començar a mostrar la seva inquietud musical participant a projectes de diversos estils, com Ultra High Flamenco, Abe Rabade Trio, BandArt, Hippocampus y col·laboracions amb músics com Chano Domínguez, Niño Josele, Jorge Pardo o Gerardo Núñez. Aquesta polivalència l’ha portat també a composar bandes sonores pel cinema o campanyes publicitàries. Ha publicat quatre discs fins ara: ‘Doméstica’ (2005), ‘El Caminero’ (2011), ‘O.F.N.I.’ (2014) i ‘Salto al vacío’ (2016).
Sent un dels més reputats músics de jazz del nostre país, Martín Caminero no ha deixat de banda la seva carrera clàssica. Actualment ha portat a l’escenari l’espectacle ‘Double Bach’ junt al coreògraf Antoni Ruiz i la ballarina Melania Olcina. També amb Ruiz treballa com a compositor en la producció del Ballet Nacional de España ‘Electra’.

El contrabaixista, a més, és un històric del festival eivissenc, ja que l’any 1991 va participar a la Mostra per a Joves Intèrprets amb el seu grup Avant Gardé. Aquell any van aconseguir la menció atorgada per la premsa especialitzada.