Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Canal de natacióEl canal, amb 650 metres de llargària i una amplada de 50 metres, està delimitat i compta amb dos punts d’accés.

La regidora de Medi Ambient, Montse García, ha visitat el nou canal de natació en aigües obertes que s’ha habilitat al municipi i que transcorre per la zona costanera des del Soto fins a ses Figueretes. 

Davant l’increment d’esportistes i aficionats a la natació als qui els agrada practicar natació en aigües obertes i el fet que cada vegada es realitzen a l'illa més proves esportives com travessies de natació i triatlons, des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, es va plantejar la possibilitat de creació d'un canal de natació al municipi. D’aquesta manera, els esportistes poden disposar d'un espai delimitat i segur per entrenar-se.

Analitzada la disponibilitat costanera municipal per albergar el canal de natació, s’ha decidit que la zona de Puig d'es Molins permet instal·lar un canal d'una llargària considerable amb dos punts d'accés. A més és una zona que ja s’utilitza per part d'alguns esportistes per al seu entrenament i és una zona a la que també acudeixen bastants banyistes a l'estiu. Amb l’abalisament del canal de natació es dota, tant a banyistes com a esportistes, d'una zona de bany més segura.

El canal de natació discorre per la zona del Soto, a la zona costanera de darrera comandància militar, i arriba fins a la zona de Figueretes.
Té una llargària de 650 metres i una amplada de 50 metres, convertint-se en el canal més llarg de la illa d’Eivissa. Està delimitat amb boies blanques i vermelles. La distància que hi ha entre les boies blanques és de 5 metres i entre les vermelles és de 25 metres. D'aquesta manera els esportistes poden controlar la distància que neden.
A cada un d'aquests accessos s'ha instal·lat un cartell informatiu amb la informació del canal i recomanacions de seguretat per a la pràctica de la natació en aigües obertes.  
El canal de natació en aigües obertes estarà operatiu des de l’1 d’abril fins al 30 d’octubre.