Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Mencions Honorífiques EspecialsEl mestre i pintor Carloandrés, a títol pòstum, i l’Agrupació Local de Protecció Civil han rebut avui, en el marc del ple celebrat aquest matí a l’Ajuntament d’Eivissa, la Menció Honorífica Especial.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha fet entrega de la Menció Honorifica, a títol pòstum, al pintor Carloandres, que ha estat recollida pel seu fill Andrés Carlos López Seguí, i a l’Agrupació Local de Protecció Civil d’Eivissa, que ha recollit José Frias, com a representant de l’agrupació.
Al ple en el que s’han atorgat les Mencions també hi han assistit la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, i el conseller de Cultura del Consell Insular d’Eivissa, David Ribas.

És la primera vegada que el ple de l’Ajuntament d’Eivissa concedeix aquest tipus de distinció prevista al seu reglament d’Honors i Distincions ‘i fer-ho amb el reconeixement a tota una vida compromesa i dedicada a l’art del pintor i mestre Carloandres i amb el reconeixement a tota la feina desinteressada que hi ha darrera el voluntariat de Protecció Civil és un símbol per a aquesta Corporació’, ha dit l’alcalde d’Eivissa.

Carloandrés, tot i ser d’origen valencià i nascut a A Coruña, es va establir a Eivissa a l’any 1958. Aquí va viure i va desenvolupar gran part de la seva carrera, a la qual també l’Ajuntament d’Eivissa dedica enguany les exposicions de les Festes de la Terra, que s’inauguraran demà divendres  a les 20 hores a la sala Refectori de l’Ajuntament i a les 20.30 hores a l’Espai Cultural es Polvorí.

Ruiz ha destacat del pintor Carloandrés que ‘la seva figura destaca no només per la seva carrera professional com a pintor, reconeguda per premis i mencions, sinó també per l’empenta que va deixar durant les dècades que va exercir com a professor. Molts d’eivissencs i eivissenques el recordaran per aquesta faceta seva i me consta que ho fan amb molta estima i respecte. Esperam que aquest reconeixement al manco serveixi per reconfortar la seva família i per contribuir a donar difusió a la seva persona i carrera professional’.

Per altra banda, també s’ha fet entrega de la Menció Honorifica Especial a l’Agrupació Local de Protecció Civil d’Eivissa, que ha recollit, de mans de l’alcalde d’Eivissa, José Frias en representació de l’agrupació.
L’alcalde ha destacat la importància de l’agrupació de Protecció Civil al municipi d’Eivissa i ‘hem de dir que és un col·lectiu imprescindible per al bon funcionament de la ciutat, que des de la seva creació ha contribuït eficaçment en emergències, en prevenció, en el desenvolupament de plans d’autoprotecció de grans i petits esdeveniments i que tot això ho fan de manera voluntària, en el seu temps lliure i pel bé de la comunitat.
La seva col·laboració en funcions de seguretat ciutadana i seguretat vial encomanades per la Policia Local és totalment imprescindible i per això, en reconeixement d’aquesta solidaritat i generositat, avui reben aquest distintiu que esperam ajudi a que molta més gent se pugui atracar a l’agrupació per seguir sumant esforços’.

Posteriorment l’entrega de les Mencions Honorifiques Especials, s’ha convidat als homenatjats a un petit desdejuni al café-mirador de Can Botino que ha tornat a obrir portes aquesta setmana.