Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CarloandrésLes Mencions Honorifiques s’aprovaran al ple del proper dijous dia 2 d’agost. 

L’Ajuntament d’Eivissa atorga la Menció Honorifica Especial 2018 a l’Agrupació de Protecció Civil d’Eivissa i al pintor Carlos Andrés López del Rey. Aquestes mencions  s’atorguen per primera vegada i es donen a vesins i col·lectius que, per les seves qualitats, mereixements o aptituds, relacionats amb la ciutat d’Eivissa, són creedors d’aquestes.
Per aquest motiu, el proper ple de la institució, que tindrà lloc el dia 2 d’agost, es concediran les mencions als familiars del pintor Carloandrés, a títol pòstum, i a l’Agrupació local de Protecció Civil.

L’Ajuntament d’Eivissa concedeix la Menció Honorifica Especial 2018 al pintor Carloandrés perquè representa el reconeixement a tota una vida absolutament compromesa i dedicada a l’art, tant a l’àmbit de la creació com a través de la seva carrera com a professor i mestre d’artistes.

El pintor Carloandrés, d'origen valencià però nascut a A Coruña l’any 1926, es va establir a Eivissa l’any 1958, lloc on ha viscut i ha desenvolupat la major part de la seva carrera artística. Per tant, enguany es compleixen 60 anys de la seva arribada a Eivissa.

Des de ben jove, l’artista ja combina diferents expressions artístiques: l'escultura, el dibuix, el gravat, l'aquarel·la, i l'oli sobre llenç i sobre taula. Durant els anys quaranta va portar a terme una sòlida formació acadèmica a les escoles de Belles Arts de Madrid i València, etapa que combina amb la feina d'aprenent al taller dels famosos imatgers valencians Rausell i Llorens.

També enguany es compleixen els 70 anys de la seva primera exposició i l’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb els seus familiars, ha organitzat dues exposicions en el marc de les Festes de la Terra. Les dues exposicions es realitzen de forma simultània a la sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa, amb una mostra anomenada ‘Carloandrés a Eivissa (1958-2018). Obres d’ahir’, i a l’espai Cultural es Polvorí titulada ‘Carloandrés a Eivissa 81958-2018) obres d’ara’.
Ambdues exposicions s’inauguraran dia 3 d’agost, a les 20 hores a la sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa i a les 20,30 hores a l’espai Cultural es Polvorí.

Com a pintor, a Eivissa fa un tomb cap a un estil colorit i lluminós, trencant amb el mite del blanc eivissenc. Busca l'esperit de les coses i l'ànima de les persones a través d'unes obres plenes de color, amb la llum reflectida sobre els elements, sobre els paisatges. Com a retratista destaquen les obres que va fer als personatges de l’Eivissa de mitjans del segle XX.
Al llarg de la seva carrera ha obtingut nombrosos premis i mencions a certàmens, com la medalla de bronze a la Biennal d’Art del Regne de València (1951), o la medalla de plata de la primera Exposició de Belles Arts de la Societat Bennimar de València (1954).

Per altra banda, l’Ajuntament d’Eivissa ha acordat la concessió d’una Menció Honorifica Especial a l’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil d’Eivissa.
Des de la seva creació, realitza una important contribució a l'eficaç actuació en casos d'emergències i, també, en la prevenció, participant en el desenvolupament de plans d'autoprotecció, de festes patronals i concentracions ciutadanes, xerrades formatives als centres escolars del municipi i tot tipus d'esdeveniments públics on es requereix.
Tant és així que es fa totalment imprescindible la seva col·laboració en totes les funcions de Seguretat Ciutadana i Seguretat Vial que té encomanades la Policia Local d'Eivissa.

A través dels anys l'Agrupació Local de voluntaris de Protecció Civil, ve col·laborant amb la Policia Local i treballant per a l'Ajuntament d'Eivissa d'una forma lliure i desinteressada, formant part de l’Ajuntament sense ànim algun de lucre, i tenint com a finalitat principal la protecció de la seguretat de les persones, la seguretat vial, la seguretat dels seus béns constituint una expressió de la solidaritat humana i el mitjà més significatiu de la participació ciutadana en la vida comunitària.