Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Helena ResanoLa periodista Helena Resano, participa aquest cap de setmana en la campanya de promoció del programa de conscienciació Viu la Posidònia que dur a terme la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa. Aquest matí ha visitat l’exposició de fotografies ‘Posidonia, Patrimonio de la Humanidad’ del biòleg Xavier Mas, que es troba al passeig Joan Carles I.

Precisament, la periodista participarà dissabte dia 28 de juliol en diferents activitats relacionades amb el programa Viu la Posidònia. De 9 a 12 del matí farà una sortida en caiac, a la platja de ses Figueretes, on rebrà informació sobre la praderia de posidònia i a les 12.30 hores es traslladarà a la platja de Talamanca on participarà al taller ambiental en família  ‘Plàstic 0’, ambdues activitats estan incloses al programa Viu la Posidonia.

A aquest taller, impartit pel Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB), es realitzarà un mostreig científic i es recolliran, separaran i classificaran les mostres que es prendran de la platja.
Posteriorment, els resultats de les mostres s’enviaran a la Plataforma d’Observadors del Mar per tal de desenvolupar el ‘Projecte 0’ que té per objectiu analitzar la neteja i presència de plàstic a l’ecosistema marí per tal de donar a conèixer i comprendre els efectes de la contaminació per plàstic. La Plataforma  d’observadors del Mar està coordinada des de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (CSIC) i compta amb la participació d’experts de diferents centres de recerca nacionals i internacionals i una plataforma ciutadana.

Helena Resano dur 22 anys en el món del periodisme i ha treballat a diferents mitjans de comunicació com Cadena Ser, Onda Cero, Radio España, Tele5 i TVE. Des de fa 12 anys és la presentadora de les noticies del migdia La Sexta Noticias i publica a altres mitjans de comunicació.
Un dels darrers articles que Helena Resano ha escrit ha estat ‘El tesoro verde del Mediterráneo: la posidonia’ en el que a més de difondre aquest bé, declarat Patrimoni de la Humanitat, denuncia els fondejos de vaixells fora de les zones permeses sobre posidònia i fa una crida d’atenció a la ciutadania per a mantenir les costes i les platges netes de residus.