Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Francis Bacon, expo11 dibuixos de gran format del pintor irlandès Francis Bacon es podran visitar fins al 31 de juliol a la Sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i el col·leccionista d’art, Ismael Segovia, han presentat aquest matí a la Sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa l’exposició de dibuixos The Obsession of the Cursed Painter, del pintor irlandès Francis Bacon (Dublí 1909–Madrid, 1992).

L’obra s’exposarà des d’avui fins al 31 de juliol a la Sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa, i es podrà visitar en horari de matí de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres i els dies 23, 25, 27 i 31 de juliol en horari de tarda (18 a 21 hores). El proper divendres 20 de juliol a les 20 hores es durà a terme un acte inaugural de l’exposició.

Aquesta exposició està composta d’11 dibuixos realitzats per Bacon, entre ells hi ha retrats diversos i dibuixos inspirats en el retrat de Velázquez realitzat al Papa Innocenci X. Com es sabut, l’artista irlandès realitzà una sèrie d’obres inspirades en aquest quadre que mai va arribar a visitar en persona. Aquestes 11 peces formen part de la donació que fa ver Francis Bacon a Cristiano Lovatelli.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha volgut agrair a la Francis Bacon Collection of Drawning Donated to Cristiano Lovatelli, i al col·leccionista Ismael Segovia, la seva implicació per a que l’obra de Bacon arribi a la ciutat d’Eivissa. També ha volgut afirmar que ‘és un dia de molta satisfacció comptar amb obra d’un dels artistes sense el qual no es podria entendre l’obra artística del segle XX’. Per a Tur, ‘comptar amb aquesta exposició al nostre municipi ha de considerar-se un regal per a tots els amants de l’art’. El regidor ha animat a tots el ciutadans i visitants de la nostra ciutat a que visitin l’exposició, ja que es tracta ‘d’una oportunitat única’.

Per la seva banda, el col·leccionista d’art, Ismael Segovia, després de destacar la importància de l’obra de Bacon i la singularitat dels seus dibuixos, ha explicat que ‘la idea surt d’intentar aportar firmes internacionals al sector de l’art a Eivissa, i donar rellevància cultural a Eivissa’.