Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Anders FjeldstedEl concert tindrà lloc gràcies a l’acord de col·laboració entre el festival eivissenc i el basc.

El sextet del contrabaixista danès Anders Fjeldsted actuarà al proper festival Eivissa Jazz després de que el passat dia 8 de juliol aconseguís el primer premi al concurs de grups de la 42ª edició del festival Internacional de Jazz de Getxo. Fjeldsted va imposar-se en la ronda final de votacions al quintet del trompetista Pepe Zaragoza. El conjunt danès també va aconseguir el guardó del públic al festival basc.

Anders Fjeldsted s’ha convertit en un dels contrabaixistes més sol·licitats de la seva generació a l’escena jazzística danesa. Ha actuat al costat de nombrosos artistes del seu país, així com del panorama internacional, com Carsten Dal, Jesper Thilo, Rodney Green, George Garzone o Alvin Queen. La música del seu sextet és primordialment original i inspirada en artistes de la talla de Charles Mingus o Thelonius Monk, apostant sempre, tal i com ha assenyalat la crítica, per un so expressiu i orgànic. Integren el grup, junt amb Fjeldsted, Oilly Wallace (saxofon alt), Rolf Sorensen (trompeta), Soren Host (saxofon tenor), Artur Tuznik (piano) i Henrik Holst (bateria).

El conjunt danès arribarà a Eivissa com a part del premi com a guanyador a Getxo gràcies a l’acord entre el festival eivissenc i el basc. A més, el sextet actuarà també al festival belga B-Jazz de Lovaina, editarà un disc en directe i ha obtingut un premi en metàl·lic de 4.300 euros.

No serà la primera ocasió en la que una músic danès arribi a Eivissa amb la seva formació mitjançant el concurs de joves talents europeus de Getxo. Ja l’any 2011 va actuar a la nostra illa el trio de Carl Winther.

El festival Eivissa Jazz, que aquest any celebra el seu 30é aniversari, tindrà lloc del 5 al 9 de setembre a diferents indrets de la ciutat d’Eivissa, entre ells l’espectacular escenari situat al baluard de Santa Llúcia.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Cultura, Pep Tur