Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Platja de TalamancaDurant la reunió mantinguda avui amb els concessionaris de platges, s’han establert els objectius i treballs conjunts per tal de complir amb la certificació.

La regidora de Medi ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, i tècnics del departament s’han reunit aquest matí amb els responsables de les concessionàries de platges del municipi d’Eivissa per tal de establir els objectius de feina conjunta respecte a la gestió mediambiental de les platges del municipi i recordar les obligacions dels concessionaris.

A la reunió, també hi ha assistit la responsable del Centre de Recuperació d’Espècies Marines (CREM), Veronica Núñez, per tal de sensibilitzar i informar dels protocols establerts als concessionaris en cas de que detectin empremtes de tortugues, avaraments o que algun animal marí necessités assistència.

Eivissa ha aconseguit  la certificació, amb la norma internacional de sistema de gestió ambiental  ISO 14001, a les tres platges del municipi, Talamanca, ses Figueretes i la part de platja den Bossa que pertany al municipi. Fins ara, Talamanca era la única que disposar d’aquesta certificació.

Durant la reunió mantinguda amb els responsables de les concessions de platges al municipi d’Eivissa, se’ls ha recordat les seves obligacions contractuals de mantenir les seves zones netes, d’utilització de les papereres de reciclatge, d’organització dels elements a la platja i les anàlisis mediambientals i de riscos que formen part de la gestió de millora continua que fa el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa.
Als concessionaris a més se’ls ha informat dels procediments de controls de totes les activitats que es desenvolupen a la platja i dels mecanismes d’actuació davant situacions d’emergència
 
A més, una de les novetats incloses enguany al plec ha estat la de realització, per part dels concessionaris, de campanyes ambientals i de conscienciació. Durant la reunió s’han començat a organitzar les campanyes que preveuen activitats de conscienció cada setmana a les platges del municipi.

La certificació ISO 14001 acredita una millora constant a les platges que, a través d’auditoris independents, verifiquen la millora de les instal·lacions, i que s’ha de renovar cada any.