Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la PosidòniaLa segona edició del programa de conscienciació Viu la Posidònia comptarà amb exposicions artístiques, visites a la praderia de posidònia i un menú especial a 22 establiments de restauració del municipi. El lema del programa d’enguany és Converteix la posidònia en el gran descobriment del teu viatge.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la regidora de Turisme, Gloria Corral, i de representants de la PIMEEF, la Confraria de Pescadors, del Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB), Elisa Pomar, el delegat d’Autoritat Portuària d’Eivissa i Formentera, Ignacio Revilla, i del grup OD Hotels, han presentat aquest matí la segona edició del programa Viu la Posidònia que tindrà lloc tots els dissabtes, des del 7 de juliol fins al 29 de setembre.

Viu la Posidònia és un programa de conscienciació que  vol donar a conèixer al turista i resident  les praderies de posidònia i la seva importància ambiental, per convertir-los en un còmplice de la seva conservació. La iniciativa preveu visites educatives i gratuïtes en caiac a la pradera de posidònia per conèixer aquesta planta marina, exposicions artístiques, i menús especials a establiments de restauració del municipi, a més de col·leccions de joieria inspirades i desenvolupades per empresaris locals.
El programa va ser reconegut, el passat mes d’abril, amb el premi Alimara, en la categoria de turisme responsable i sostenible de turisme i va ser reconegut con una de les millors campanyes de promoció turística nacional i internacional.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirma que ‘amb iniciatives com Viu la Posidònia  feim que l’Eivissa, patrimonial, medi ambiental i gastronòmica, estigui a l’abast de tothom, i treballem per a que un bé tan necessari com la posidònia sigui respectat i valorat i que arribi al cor de tothom’.

Per altra banda, Juan Riera, com a representant del sector de la restauració a PIMEEF ha afirmat que un altra manera de conscienciar i arribar a moltes persones és fer aquest tipus de campanyes des de les cuines dels restaurants i hotels que hi participen. L’Ajuntament d’Eivissa ha editat uns fulletons especials que aniran a l’interior de les cartes dels menús dels 21 restaurants que participen en el programa Viu la Posidònia.

Des de la confraria de pescadors d’Eivissa, col·laboradors en el projecte, s’està treballant en una pesca de sostenibilitat i sostenible per poder garantir els el futur dels pescadors, creant reserves marines i respectant la posidònia. La seva feina amés consisteix en la difusió de la marca ‘Peix Nostrum’.

Enllaç a:
· Programa d'activitats