Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dir no al plàsticL’Ajuntament d’Eivissa, Amics de la Terra i PIMEEF inicien una campanya per tal d’incentivar a la ciutadania a eliminar l’ús de les bosses de plàstic en les seves compres diàries. Durant el mes de juliol es repartiran 1.000 bosses de tela amb l’eslògan ‘És fantàstic dir NO al plàstic’.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse Garcia, juntament amb la Jordi Salewski, de l’associació Amics de la Terra i responsables de PIMEEF i de l’escola d’Arts i Oficis d’Eivissa, han presentat aquest matí la campanya ‘És fantàstic dir NO al plàstic’ en el Dia Internacional sense bosses de plàstic que es celebra dimarts 3 de juliol.

La campanya, que es perllongarà al llarg del mes de juliol, té per objectiu fer visible el gran problema que suposa l’ús de les bosses de plàstic en el mdi ambient i conscienciar a la ciutadania per tal que utilitzi bosses de tela i evitar l’ús del plàstic el més possible.
La campanya consisteix en convidar a la ciutadania a que participin en un concurs, en el que hi col·laboren deu establiments de la ciutat i varies parades del Mercat Nou. Aquelles persones que utilitzin altres mitjans per fer la compra, alternatius al plàstic, podran participar en el concurs que el que els premis son dos cistell d'Ecofeixes, un sopar al restaurant Can Alfredo i un cistells amb productes ecològics per la llar.
La regidora de Medi Ambient, Montse García, ha animat a la ciutadania a participar en aquesta campanya “ perquè amb petits gests com fer la compra amb borses de tela o senallons i comprant productes frescs s’evitarà que moltes d’aquestes bosses de plàstic d’un sol ús acabin a la mar’.
D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Eivissa s’han fet 1.000 borses ecològiques de tela de cotó natural i de producció ètica que es repartiran durant el mes de juliol entre els establiments, paradetes col·laboradores i la campanya d’informació que realitzarà Amics de la Terra.
La campanya d’informació consisteix en la instal·lació de  taules informatives a la plaça de sa Graduada en les que es difondrà informació sobre les implicacions de l'ús del plàstic. També repartiran les bosses de tela confeccionades, fetes a partir del logotip i l'eslògan guanyadors, ‘És fantàstic dir No al plàstic’.


Els 10 comerços de la PIMEEF que participen en el concurs son: pasteleria La Canela, Carniceria Diego, Cafés Ibiza, pasteleria Bonanza, supermercat S’Hort Nou, HolySport, Calçats i complements Peuets i carnisseria Ferrà Companatge. També hi participen les parades del Mercat Nou de Frutos Secos, salazones y encurtidos Montiel y frutas Juanito.

Durant el mes de juliol quedaran exposats al Mercat Nou els dissenys i logotips que han participat en la campanya realitzada per l’alumnat de disseny de l’escola d’Arts i oficis d’Eivissa.
D’altra banda, la jornada culmina avui amb la projecció del documental Océanos de plástico a les 20 hores a la sala 3 de Can Ventosa.