Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Simulacre protecció civilL’Agrupació de voluntaris de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Eivissa realitza, aquest cap de setmana, un simulacre nocturn d’intervencions en casos d’emergència. 60 voluntaris i professionals d’emergències participaran en el simulacre.

La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Rubio, assistirà a la presentació del simulacre que s’iniciarà demà dissabte dia 30 de juny a partir de les 20 hores al centre de Sa Coma i finalitzarà el diumenge 1 de juliol a les 8.00 hores del matí.

Són un total de 12 hores en les que els participants, voluntaris de Protecció Civil, membres de Creu Roja, Ibanat, tècnics en emergències, de transport sanitari i personal sanitari, realitzaran diferents tallers de trauma, recerca i rescat.

El professor que impartirà el simulacre serà Alejandro Martos, infermer màster en emergències i voluntari de l’Associació Local de Protecció Civil d’Eivissa, juntament amb quatre tècnics d’emergències sanitàries.

Durant aquestes pràctiques, els participants muntaran dos hospitals de campanya i un lloc de comandament avançat.  S'utilitzaran les cuines, en completa foscor i amb màquina de fum artificial, com a escenari d'extracció de ferits en condicions adverses i també es procedirà a l’extracció de forma ràpida i segura de ferits de 2 vehicles accidentats. Els vehicles han estat cedits pel Centre de Ca Na Negreta i han estat descontaminats prèviament.

El principal objectiu d'aquest taller, realitzat en col·laboració entre diferents cossos d'emergències, és l’aprenentatge en l’aplicació del protocol com a primer intervinent en cas d'una situació d'emergència especial, desplegar un conjunt de materials per a l'organització d'un hospital de campanya  i organitzar la feina conjunta amb altres cossos d'Emergències.
Les pràctiques també estan enfocades als primers intervinents en emergències per anivellar la càrrega d'estrès tant com la càrrega emocional del professional en aquestes actuacions.

Els participants posaran a prova les seves competències mitjançant la immobilització i posterior mobilització, per a l'alliberament d'una víctima atrapada, com a sanitari al costat d'un equip de tècnics i instructors i amb la supervisió de l'instructor que li guiarà a cada moment de la seva actuació.

Cada exercici consta d'una part de presentació i comunicació i una altra de realització de l'entrenament amb la pràctica.

- Hora d'inici: 19:45 per a organització i coordinació dels equips.

- 20:00 a 21:00 Explicacions dels exercicis i instruccions de seguretat.

- 21:00 a 24:00 Muntatge i desplegament dels hospitals de campanya i material logístic.

- 24:00 a 08:00 Inici dels exercicis.

- 08:00h. Fi del simulacre.