Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fundación LuzónLa ciutat d’Eivissa se suma, com a membre del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, a la visibilització del Dia Mundial de la Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) amb l’encesa en color verd de les fonts i el passeig de Vara de Rey.

La campanya per a visibilitzar la malaltia ha sorgit de la Fundación Luzón i compta amb la col·laboració de les associacions de pacients  d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) de tot el país. Consisteix en que les ciutats il·luminin de color verd, demà dijous dia 21 de juny coincidint amb el Dia Mundial de l’Esclerosi lateral Amiotròfica, edificis i llocs emblemàtics de les diferents ciutats per tal de visibilitzar la malaltia.

A aquesta iniciativa s’hi han sumat més d’un centenar de ciutats, entre les quals es troben les 15 ciutats que conformen el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. D’aquesta manera, i coincidint amb el 25 aniversari del grup, es posa de manifest el compromís de les ciutats patrimoni, en la visibilització de les persones que s’enfronten a una malaltia com la ELA.

A la ciutat d’Eivissa, a partir de les 21 hores, s’encendrà l’enllumenat ornamental del passeig de Vara de Rey, en color verd així com les fonts de la ciutat, la d’Enric Fajarnés, la del passeig Joan Carles I i la font de Platja d’en Bossa. Aquesta darrera font ha estat rehabilitada durant les darreres setmanes i precisament aquest serà el primer dia que estarà en funcionament.

La Fundación Luzón anima a la ciutadania a fotografiar els edificis i llocs il·luminats de color verd i a difondre les imatges a les xarxes socials sota el hashtag #LuzporlaELA.

El dia Mundial de la ELA es va celebrar per primera vegada a l’any 1997 i des d’ençà es pretén visibilitzar la situació dels pacients per tal d’unir forces i informar sobre aquesta malaltia. Actualment hi ha 4.000 persones a Espanya que pateixen la malaltia i es diagnostiquen 900 casos a l’any.