Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Monòlit donants de sangL’Ajuntament d’Eivissa ret homenatge a les persones donants de sang amb el descobriment d’un monòlit que ha quedat instal.lat als jardins de la Creu Roja a Eivissa.

L’Ajuntament d’Eivissa ha dut a terme avui, dia Internacional dels Donants de Sang, l’acte de descobriment del monòlit en homenatge a totes les persones que són o han estat donants de sang. El monòlit ha quedat instal·lat als jardins de davant de la Creu Roja.

A l’acte hi han assistit l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat del primer tinent d’alcalde de Benestar Social, Joan Ribas, a més de la vicepresidenta del Consell Insular, Marta Díaz, la Delegada de Creu Roja, Maria Castaño i el president de l’Associació de Donants, Jose Carlos Martí Villalba, i altres membres de l’associació. 

Amb aquest reconeixement, l’Ajuntament d’Eivissa vol homenatjar, d’una forma pública i visible, la tasca que han realitzat i realitzen els donants de sang de forma anònima. Amb aquest homenatge també es pretén conscienciar de la importància de les donacions i promoure que la gent participi en aquesta acció altruista i generosa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘avui la ciutat d’Eivissa vol reconèixer públicament el deute que té amb els homes i les dones que, en algun moment de les seues vides, han decidit donar la seua sang, en un dels majors exercicis de generositat, d’altruisme i de cooperació que es pot fer en la nostra societat’.

El lloc escollit és un dels espais més transitats de la ciutat, per tant fa visible aquest reconeixement, i a més és un espai simbòlic per a les persones que fa cinc dècades varen iniciar les donacions a Eivissa de forma desinteressada.

Rafa Ruiz, ha volgut recordar als membres fundadors de l’Associació de Donants de Sang d’Eivissa i Formentera, ‘avui molts de naltros pensem en Vicent i Paco Boned Redolat o l’ex alcalde Enrique Mayans, persones impulsores d’aquesta feina voluntària que, i hem de ser ben conscients, va salvar i salva vides’.