Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

IntherwasteLa regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García i la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Sandra Romero, participen avui al 4t seminari del programa europeu Intherwaste que s’organitza a Còrdova.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament d’Eivissa ha donat a conèixer dues pràctiques que es duen a terme a la ciutat d’Eivissa, la campanya «Llença’t, no em llencis», que duu a terme l’Ajuntament d’Eivissa amb la col·laboració del GEN-GOB, i la campanya “Aprofita’Mmm”, organitzada pel Consell Insular d’Eivissa.

“Llença’t, no em llencis” és una campanya de conscienciació que es fa a les aules i, a través de xerrades informatives, es reparteix un “Boc’n’Roll” per alumne. El "Boc’n’Roll" és un envoltori de tela i plàstic reciclat per portar-hi l’esmorzar. Aquest substitueix el paper d’alumini i el plàstic, com a embolcalls d’un sol ús, per tant amb la difusió del “Boc’n’Roll” es redueixen els residus que genera el paper d’alumini o de plàstic.
A més, l’activitat té com a objectiu que l’educació que es dóna als infants arriba també a les famílies.

D’altra banda, també s’ha presentat la iniciativa impulsada pel Consell Insular d’Eivissa anomenada “Aprofita’Mmm” que té com a objectiu la prevenció de residus alimentaris a causa del menjar que els clients no es solen acabar al acudir a un restaurant. El Consell Insular d’Eivissa es va posar en contacte amb els restaurants de l’illa distribuint borses de paper i petits contenidors per a que els restaurants ofereixin la possibilitat d’emportar-se el menjar al client. Amb aquesta acció, a la que s’hi han sumat 40 restaurants i 1.000 clients s’ha evitat llençar més de 1.000 quilos de menjar.

Les dues campanyes s’han presentat com a exemples de bones pràctiques a Intherwaste que és un programa europeu que té com a objectiu millorar la recollida de residus a llocs Patrimoni de la Humanitat a través de l’anàlisi de la situació i compartint experiències i bones pràctiques. Eivissa va acollir una jornada de treball d’Intherwaste al maig de 2017.