Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

ACIREEl 18 de juny entrarà en funcionament de forma definitiva el nou sistema de control d’accés a la Marina i Dalt Vila. L’Ajuntament d’Eivissa realitzarà una campanya informativa a les vesines i vesins dels barris implicats.

El nou sistema de control d’accés a les Àrees de Circulació Restringides (ACIRE) dels barris de la Marina i Dalt Vila estarà actiu, de forma definitiva, el pròxim dia 18 de juny després de dues setmanes de proves per garantir-hi el funcionament. Es tracta d’un sistema amb lectors de matrícula a l’entrada i sortida de les zones restringides.

El sistema té incorporades totes les matrícules que tenen permesa l’entrada a cada una de les zones. Pel que fa al barri de Dalt Vila, poden accedir tots els vehicles que compten amb l’acreditació, com fins ara. En el cas del barri de La Marina, els vehicles no autoritzats hi podran accedir amb un temps límit de 20 minuts. Aquesta mesura es realitza per tal de facilitar l’entrada i sortida dels vehicles que acudeixin a les farmàcies de guàrdia del barri i als comerços en general.
En cas d’incompliment de la restricció de circulació, el sistema procedirà a tramitar la sanció. Les sancions que es preveuen per incompliment són de 90€.

D’altra banda, la regidoria de Mobilitat ha posat en marxa una campanya informativa a les vesines i vesins dels barris amb una carta informativa on s’explica l’entrada en funcionament d’aquest nou sistema i quina és la normativa.

Les persones empadronades a La Marina o Dalt Vila poden tramitar la seva autorització, amb un màxim de dos vehicles per habitatge, per tal de poder circular i aparcar dins de la zona ACIRE sense restriccions. L’autorització es pot sol·licitar bé via telemàtica, bé al Servei d’Atenció a la Ciutadania (oficines del CETIS), aportant la documentació requerida segons el cas.

Els vehicles que ja tenen en l’actualitat targeta d’autorització per zona blava de La Marina no necessiten donar-se novament d’alta en el sistema enguany. També estan incorporats al sistema els vehicles amb característiques especials emergències i sanitaris.

Enllaç a:
· Tràmit online
· Informació ACIRE