Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Edmund de WaalEl Museu d’Art Contemporani d’Eivissa inaugura aquest divendres dia 8, a les 20.00 hores l’exposició white island de l’artista Edmund de Waal. Aquesta es la primera vegada que Edmund de Waal (Nottingham, Anglaterra, 1964, viu i treballa a Londres) exposa a Espanya, al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.

L’exposició és un conjunt de dinou obres, vuit de les quals fan explícita menció als seus títols a Eivissa; una es titula Eivissa i siete white island, dedicades, individualment per cert, a Walter Benjamín (Berlín, 1892 - Portbou, 1940) i a Raoul Hausmann (Viena, 1886 - Limoges, 1971) ambdós vinculats a Eivissa durant la dècada dels anys trenta. Ambdós artistes als que fa menció Edmund de Waal són figures clau de la cultura europea contemporània.

Edmund de Waal és escriptor i artista, molt reconegut per les seues instal·lacions a gran escala de gots de porcellana, sovent creats en referència a arxius, col·leccions o la història d’un espai o lloc específic. Les seues intervencions i treballs han estat realitzats per a diversos llocs històrics i museus de tot el món, inclòs el Victoria and Albert Museum de Londres; el Rijksmuseum d’Àmsterdam o el Kunsthistoriches de Viena. Entre les seues exposicions recents, cal destacar una col·laboració amb l’Ai Weiwei per al Kunsthaus de Graz (Austràlia), una exposició sobre l’Arxiu Walter Benjamin titulada “Irrkunst” a la galeria Max Hetzler de Berlín i “ten thousand things” a Gagosian, a Los Àngeles (EEUU). En el seu últim projecte, de Waal ha col·laborat amb el coreògraf Wayne McGregor en el disseny d’un nou ballet estrenat a principis d’aquest any a la Royal Opera House de Londres.

Escriptor internacionalment aclamat, de Waal és molt conegut pel seu llibre de memòries familiars, "La liebre con los ojos de ámbar", el qual va obtenir molts premis de literatura, inclòs el Royal Society of Literature’s Ondaatje i el Costa Biography. Els seus altres títols inclouen "The White Road", "The Pot Book" i "20th Century Ceramics". De Waal ha set distingit per la reina d’Anglaterra amb el títol Officer of the most excellent order of the British Empire per la seua contribució a l’art el 2011. El 2015 va rebre el premi Windham-Campbell de literatura de no ficció per la Universitat de Yale (EEUU).

A més, el Museu d’Art Contemporani comptarà, el proper dia 7 de juliol a les 19.30 hores, amb una visita guiada que realitzarà el propi Edmund de Waal a l’exposició.
Des del Museu d’Art Contemporani es vol agrair la implicació i entusiasme que ha mostrat l’artista Edmund de Waal en l’organització d’aquest projecte. També vol agrair a l'equip del seu estudi, a l’equip de Gagosian, I a AMICS MACE la seva inestimable ajuda.
L’exposició white island d’Edmund de Waal es podrà visitar al Museu d’Art Contemporani fins el dia 16 de setembre.