Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TaxiL’Ajuntament d’Eivissa i l’Autoritat Portuària de Balears acorden un sistema d’entrada controlada de taxis a les andanes del port. L’empresa concessionària d’Ibiza Magna i la Federació de la Marina donen suport a la mesura, que començarà en proves el proper dilluns 4 de juny.

L’Ajuntament d’Eivissa i l’Autoritat Portuària de Balears, amb el suport de les associacions de comerciants i vesins del barri de la Marina i el de l’empresa concessionària d’Ibiza Magna, han arribat a un acord per tal que aquest estiu puguin entrar taxis al port de manera controlada i mantenint la prioritat dels vianants a la zona.

Els taxis podran començar a donar servei a la zona de les andanes fora de l’horari de càrrega i descàrrega (durant el qual ja podien entrar lliurement) a partir del proper dilluns 4 de juny. El sistema de control d’accés el realitzarà l’empresa Oci Bar, concessionària d’Ibiza Magna, que durant els darrers anys també ha set l’encarregada de vigilar les entrades limitades de vehicles que donen serveis als vaixells amarrats en aquesta zona.

Segons l’acord al que s’ha arribat entre les diferents parts implicades, només podrà haver un màxim de quatre taxis a dins del port de manera simultània i sempre i quan estiguin descarregant passatgers o vagin a recollir a algú que hagi demanat un servei. És a dir, que en cap cas podran transitar per la zona sense estar atenent una petició concreta. Els taxistes del municipi d’Eivissa seran els únics autoritzats per fer càrrega de passatgers mentre que per la descàrrega es permetrà l’entrada dels taxistes de tota l’illa. El temps màxim que cada taxi podrà estar dins de la zona de les andanes és de 15 minuts.

La velocitat màxima a la que podran circular els taxis és de 20 km/h, tal i com ja està establert a la zona, però tenint sempre en compte que la prioritat la tenen els vianants i no el trànsit rodat.

La normativa acordada senyala que aquest sistema estarà inicialment en proves i que, en cap que es detectin incompliments puntuals o generalitzats de la mateixa, es podrà llevar el permís d’entrada a taxis en concret o cancel·lar-se el servei.

L’objectiu principal de l’Ajuntament d’Eivissa i de l’Autoritat Portuària de Balears és que amb aquest acord es millori el servei públic de transport que estarà a disposició de vesins i residents però que, a la vegada, es mantengui el caràcter de passeig per a vianants que durant aquesta legislatura s’ha consolidat a la zona.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha valorat el consens entre les diferents parts i el fet que és una passa més en la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa de prioritzar el transport públic per damunt del transport privat. Les mesures acordades, explica Ruiz, ‘tenen com a objectiu que la zona que s’ha guanyat per a les persones, llevant totalment el protagonisme que fa uns anys tenien els cotxes, es mantengui en aquesta línia, facilitant el servei de transport però dins d’un espai guanyat per a la ciutat pel que sigui un plaer gaudir d’un passeig al costat de la mar’.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz