Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cessió terrenysLes obres de les dues promocions, ubicades als barris des Viver i platja den Bossa, començaran al mes de desembre.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han signat aquest matí el conveni de cessió de dos parcel·les als barris d’es Viver i platja den Bossa per a la construcció de dues promocions d’habitatge públic al municipi d’Eivissa.

L’objectiu d’aquest conveni és que l’Institut Balear de l’habitatge (IBAVI), Empresa Pública del Govern de les Illes, executi les dues promocions, que en total tindran 67 habitatges públics, i que estaran ubicades, la primera a la parcel·la situada a l’Avinguda Pere Matutes Noguera número 72, amb una superfície de 1.850 m2, al barri de platja den Bossa; i la segona, a la unitat d’actuació 14, al barri des Viver, amb una superfície de 2.936 m2.

Segons el Pla d’Habitatge, aprovat pel Govern de les Illes Balears, les promocions que s’executaran a les dues parcel·les són, en el cas de la parcel.la a l’avinguda de Pere Matutes Noguera, una promoció de 24 habitatges que compta amb un pressupost de 2,8 milions.
Pel que fa a la promoció a la parcel.la de la UA-14, al barri des Viver, es tracta d’una promoció de 43 habitatges que compta amb un pressupost de 5 milions d’euros. L’IBAVI té previst començar la construcció de les dues promocions al proper mes de desembre.  

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat el compromís d’aquest equip de govern en l’aposta per a treballar en la posada en marxa de polítiques per a facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans i ciutadanes del municipi d’Eivissa i ‘les polítiques d’habitatge es fan amb fets com aquests, cedint solars perquè sigui el Govern qui construeixi noves promocions d’habitatge, en concret  206 nous habitatges en quatre promocions; es fan també amb pressupostos, com els que ha realitzat el Govern amb el Pla d’Habitatge que significa una inversió a la nostra ciutat de 18 milions d’euros. I es fan amb feina, coordinant equips de l’Ajuntament i la conselleria per a que tots els processos administratius vagin endavant’.

Per la seva part, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, ha destacat la col·laboració institucional del Govern i l’Ajuntament d’Eivissa en la cessió dels solars que permeten la construcció d’habitatge públic a la ciutat.  
El conseller ha afirmat que des del Govern no s’ha estat aturat i, mentre es gestionava el conveni de cessió dels dos solars, s’ha tret a concurs la redacció dels projectes de les dues promocions, als que s’han presentat 73 propostes. El jurat ja ha fallat els equips d’arquitectes guanyadors per a la redacció dels projectes executius que, finalment han estat, Marta Peris i Juan Manuel Toral, guanyadors de la redacció del projecte executiu d’es Viver i Adrià Guardiat i Sandra Torres, que han guanyat la redacció del projecte d’habitatges a platja den Bossa.
El conseller ha dit que ‘ara ja podem adjudicar la redacció del projecte executiu, que tenim previst estigui enllestit al proper mes de setembre, moment en que s’adjudicarà per a que al mes de desembre comencin les obres de construcció de les dues promocions al municipi d’Eivissa’.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha recordat que ‘des de l’Ajuntament d’Eivissa s’aposta per fer una política d’habitatge públic, que és patent al nou planejament urbanístic del municipi d’Eivissa que contempla el 30 % de les construccions privades que s’executin han d’anar destinades a vivenda pública i d’aquest percentatge, un  50% ha de ser en règim de lloguer.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruíz
· Tall de veu del conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons