Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Casal de la IgualtatEl termini d’execució d’obres és de 6 mesos i compta amb un pressupost de 395.000 euros.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora d’Igualtat, Carmen Boned, han presentat aquest matí l’inici de les obres de rehabilitació de la Casa de sa Colomina, que es convertirà en el Casal de la Igualtat.
Les obres de rehabilitació de la Casa de sa Colomina estan sent executades per l’empresa Construcciones y Mejoras Sa Torre S.L amb un pressupost de 395.000 euros i tenen un termini d’execució de 6 mesos.

En aquesta primera fase de les obres s’executaran les demolicions de diverses parets interiors que no son de la casa original, i es recuperaran els finestrons laterals i les portes i finestres originals de la casa. Es desmuntaran les teules, paviments, biguetes de fusta i barana metàl·lica i aquests materials, que pertanyen a la casa original, seran  restaurants i posteriorment es tornaran a instal·lar.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que “avui és un dia important perquè la Casa de sa Colomina és una instal·lació emblemàtica per a la ciutat d’Eivissa. I ho és per dos motius, perquè amb les obres que s’ha iniciat es recupera patrimoni històric a la ciutat i perquè serà un lloc on es faran polítiques d’igualtat que tanta falta fan a la nostra societat. Som un equip de govern que treballa per a que aquestes polítiques d’igualtat s’apliquin amb fets i no només amb paraules’.

Per la seva banda, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ha destacat que, ‘una vegada concloses les obres de rehabilitació, la Casa de la Igualtat serà un espai de convivència entre institucions, associacions i persones seu del projecte “Reacciona”, contra les violències masclistes impulsat per l’Institut Balear de la Dona (IBDona) del Govern de les Illes Balears’.

Les obres de rehabilitació de la Casa de sa Colomina, del segle XIX, preveuen recuperar l’estat original de l’immoble, ja que els treballs consistiran en bona part en tornar-la al seu aspecte original recuperant estructures, portes i finestres que han estat tapiades. Tot i la recuperació del seu aspecte original, els espais estaran destinats a usos actuals i es convertirà en una casa completament adaptada a les necessitats d’un edifici modern.

El total de la superfície útil de la casa serà de 255m² entre la planta baixa i la primera planta de la casa. A la planta baixa hi haurà un despatx, una sala que ocuparà la biblioteca relacionada amb matèria d’igualtat i una sala amb un bany que seran independents de la resta de la casa destinada a les associacions.
A la primera planta hi haurà una sala gran sala multifuncional i dues més petites, on s’hi podran realitzar exposicions, xerrades, projeccions i diferents activitats.

Enllaç a:
· Plànol Casal de la Igualtat