Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Mercat Nou provisionalL’objectiu és mantenir els hàbits dels consumidors mentre durin les obres del mercat definitiu.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora de Comerç, Gloria Corral, han mantingut aquesta tarda una reunió de feina amb la directiva de Pimeef i de l’associació de comerciants del Mercat Nou a la que s'ha acordat que el futur mercat provisional – que estarà en funcionament mentre es desenvolupin les obres de construcció del nou mercat – s’ubicarà a la parcel·la que actualment ocupen les pistes de sa Bodega, pràcticament al costat de les actuals instal·lacions, junt al parc de la Pau.

L’equip de govern municipal havia valorat diferents opcions durant els passats mesos, però finalment s’ha acordat utilitzar aquest espai ja que permetrà que els actuals usuaris del Mercat Nou no perdin el costum de fer les compres en aquest barri mentre durin les obres del mercat definitiu.

Els representants municipals han explicat a la reunió que actualment es treballa en paral·lel en diferents sentits. D’una banda, la prioritat en aquests moments és que durant els propers mesos puguin sortir a concurs públic les concessions de les parades de l’actual mercat per un període de dos anys prorrogables fins a un màxim de cinc. Aquesta serà la manera de garantir la continuïtat del mercat actual a partir d’agost, que és quan caduquen les actuals concessions, que legalment no es poden renovar perquè han esgotat el termini màxim marcat per llei.

D’altra banda, ja s’han iniciat els treballs per a la redacció de l’abans projecte del mercat provisional a les pistes esportives i a la vegada s’està treballant en el disseny del mercat definitiu, així com en tota la documentació complementària, tècnica, econòmica i jurídica necessària per portar endavant un projecte d’aquesta envergadura a licitació.

S’ha de senyalar que per realitzar aquestes obres (tant la del mercat provisional com la del definitiu) és imprescindible que abans estigui aprovat el nou pla general, ja que amb el pla de 1987 aquests treballs no es poden dur a terme.

A la reunió s’ha acordat també que si fos necessari, l’Ajuntament d’Eivissa realitzaria una inversió per millorar les instal·lacions actuals i que així el mercat pugui estar en bones condicions fins a l’obertura del mercat provisional.

Aquesta mateixa tarda també s’ha informat al club de bàsquet de sa Bodega, principal usuari de les pistes esportives municipals d’aquest barri, que quan comencin les obres de construcció del mercat provisional l’activitat esportiva s’haurà de traslladar a l’escola de sa Bodega, on de fet ja estan desenvolupant actualment una part de l’activitat del club.