Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa cardioprotegidaL’Ajuntament d’Eivissa celebra una jornada formativa sota el lema ‘Eivissa, ciutat cardioprotegida’ per a donar a conèixer i informar de l’ús dels desfibril·ladors i de les seves ubicacions a la ciutat.

La ciutat d’Eivissa ha entrat a formar part de la xarxa de ciutats cardioprotegides amb la instal·lació de 12 desfibril·ladors a diferents barris de la ciutat. En total, el municipi compta amb 24 desfibril·ladors externs preparats per a intervenir en una situació de parada cardiorespiratòria.

Una de les accions que s’inclou al programa "Eivissa, ciutat cardioprotegida" és la possibilitat d’oferir cursos de formació per a la població en general i l’edició de 1.400 unitats de material imprès per formar a la ciutadania en jornades divulgatives.

Per aquest motiu, el proper dissabte dia 19 de maig, a partir de les 10 hores, tindrà lloc al Parc de la Pau una jornada formativa sota el lema ‘Eivissa, ciutat cardioprotegida’ per tal d’informar, conscienciar i mostrar als ciutadans on es troben els desfibril·ladors i del seu ús, a més d’ensenyar les maniobres bàsiques de Reanimació Cardiopulmonar (RCP).
Les explicacions correran a càrrec del professor Ramón Campos, director general de l’112 Formació Ciutadana que, amb l’Ajuntament d’Eivissa i la participació dels voluntaris de Protecció Civil, atindran a totes les persones interessades.

L’instructor portarà també ninots adults i pediàtrics perquè la ciutadania pugui practicar les maniobres de reanimació i l’ús del desfibril·ladors.
L’horari de les jornades serà de 10 a 14 hores i, a les 12 hores, esta prevista una xerrada–presentació a càrrec del professor Ramón Campos.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través de l’empresa BIOMED S.L, ha instal·lat un total de 12 desfibril·ladors semiautomàtics externs distribuïts a llocs públics a la ciutat, zones amb més afluència de persones i a instal·lacions municipals. La ciutat d’Eivissa ja disposava de desfibril·ladors ubicats a les platges del municipi, tres més distribuïts entre Protecció Civil i Policia Local, i 6 més ubicats a les dues piscines municipals i a cadascuna de les instal·lacions esportives municipals.

Enllaç a:
· Díptic informatiu "Eivissa, ciutat cardioprotegida"
· Tall de veu de la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Montse García