Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa medievalÈxit de participació en la XIX edició d’Eivissa Medieval on segons dades de la Policia Local d’Eivissa s’ha comptabilitzat l’assistència d’unes 160 mil persones durant els 4 dies que s’ha gaudit de la festa commemorativa de la declaració d’Eivissa com a patrimoni de la Humanitat.

Segons les dades registrades, enguany s’ha notat major presència de turistes estrangers que han visitat Eivissa Medieval. Des del passat dijous, s’han atès un total de 1.800 turistes al photocall instal·lat a l’aeroport d’Eivissa i s’han repartit 4.000 programes en anglès, a més del milenar de programes que també s’han repartit entre els turistes al Port d’Eivissa. 

Des de l’Ajuntament d’Eivissa es vol agrair la feina realitzada durant els quatre dies  d’Eivissa Medieval al centenar de persones que diàriament han vetllat per a que Eivissa Medieval transcorregués amb èxit. Des del cos de Bombers, Policia Nacional, Policia Local, voluntaris, Protecció Civil, servei de neteja, d’ambulàncies, monitors i personal de l’Ajuntament d’Eivissa que han treballat durant els quatre dies d’Eivissa Medieval.

Pel que fa als actes culturals, tots els concerts prevists han gaudit d’un èxit de públic, cobrint totes les places que hi havia habilitades. Uns actes culturals, concerts musicals i obres de teatre, que cada vegada tenen més èxit per la seva qualitat.

També es pot destacar la gran afluència de públic a l’exposició “En temps de Felip II”, organitzada per l’Arxiu Històric d’Eivissa. El personal de l’Arxiu ha treballat enguany en l’elaboració de les 18 banderes i pendons amb l’heràldica pròpia d’Eivissa que han decorat Eivissa Medieval enguany.
En concret, els 5 pendons que han lluït al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa, el pendó principal que ha estat instal·lat a la façana de Can Botino , els dos pendons que transportaven els cavalls durant els diferents actes i e les 10 banderoles instal·lades al baluard de Sant Joan i al portal de ses taules. Una feina que s’ha realitzat des de l’Arxiu Històric de dalt Vila bassada en el Llibre de la cadena, el Llibre de Juraria i el Llibre del Moneder.