Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Thelma i Louise

Irantzu Varela i Yolanda Domínguez, noves convidades de la Regidoria d’Igualtat per reflexionar sobre feminisme, comunicació i estereotips. Varela participarà el proper dilluns a la segona edició del cicle de cinema feminista i Domínguez donarà una conferència al juny sobre la imatge de la dona.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa organitza durant les properes setmanes noves activitats per continuar amb la seva tasca de conscienciació i promoure la reflexió sobre les actuals desigualtats entre dones i homes. Amb l’objectiu de fomentar el debat, s’ha convidat a visitar Eivissa a dues referents del moviment feminista del nostre país, ‘per tal que tothom pugui escoltar-les, debatre amb elles i entendre una mica millor com la nostra societat està construïda sobre uns fonaments de desigualtat i com s’ha d’analitzar la realitat per poder detectar-los’, explica la regidora Carmen Boned, responsable d’aquesta àrea de gestió municipal.

La primera de les activitats serà la segona edició del cicle La mirada feminista. El cine com a mirall, que en aquesta ocasió projectarà la pel·lícula Thelma i Louis. Al col·loqui posterior participarà la periodista i activista feminista Irantzu Varela, una de les creadores de Faktoria Lila, fundadora del microespai sobre feminisme El Tornillo i col·laboradora de Pikara Magazine. La sessió de cinema i el col·loqui tindran lloc el proper dilluns 14 de maig a les 19.30 hores a Can Ventosa i l’entrada serà gratuïta. Carles Fabregat és el coordinador i moderador d’aquest cicle, que va arrancar el passat mes de maig amb la visita de l’escriptora i cineasta Martha Zein.

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat ha programat també la visita de Yolanda Domínguez, artista visual, fotògrafa i activista, especialitzada en temes relacionats amb gènere i consum. Domínguez impartirà una conferència el 14 de juny que porta com a títol ‘Cambiar las imágenes para cambiar el mundo’. A aquesta conferència s’analitzarà la importància de les imatges en la creació de la nostra identitat i la seva influència per perpetuar les diferències entre homes i dones.
Boned ha senyalat que aquestes activitats s’emmarquen dins l’objectiu de la seva regidoria ‘de facilitar eines a la ciutadania per adquirir una visió crítica sobre el món, per aprendre a detectar les desigualtats que ens envolten, a combatre-les i a construir una societat més justa’.
La regidora anima a homes i dones a assistir a les sessions de cinema, els col·loquis i les conferències programades perquè ‘com es diu molt sovint, una vegada t’has col·locat les ulleres violetes, ja no veus el món de la mateixa manera; ja és impossible no analitzar la realitat des del punt de vista de la igualtat i així, cada persona que s’afegeix a aquest moviment, contribueix a desactivar el masclisme que impera a la nostra societat’.