Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

AmadibaLa Mesa per la Convivència de la ciutat d’Eivissa es reuneix aquesta tarda per a treballar la cohesió social i la diversitat lingüística a partir de les demandes de la nova ciutadania.

La Mesa per la Convivència de la ciutat d’Eivissa, formada per 15 entitats vinculades a la nova ciutadania, es reuneix avui divendres 4 de maig, a les 19.30 hores, a la seu d’AMADIBA. La reunió d’avui comptarà amb la presència de Mahécor Mbengue, qui explicarà experiències i models d’utilització de la llengua pròpia de les illes com a eina cohesió social.

Mahécor Mbengue és membre de l'Associació de Senegalesos, resident a Palma des de 2008, llicenciat en història i actualment treballa a Caritas a Palma i forma part també de la comissió executiva de l'Obra Cultural Balear.

L’objectiu de la ponència d’avui és treballar des de les aportacions que fa la nova ciutadania, fomentant la cohesió social i la diversitat a través de la inclusió. Es tracta de treballar la diversitat com a suma i font d’intercanvi i riquesa tant per la ciutat d’acollida com pels que arriben a ella.
        
La reunió de la Mesa de Convivència també vol potenciar i escoltar una ciutat activa que faci propostes que siguin necessàries, reals i que fomentin la convivència. Per aquest motiu, durant la trobada es demanarà a les entitats que realitzin aportacions i quines són les demanes que fan com a nova ciutadania per afavorir la cohesió social.

Pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas ‘la cultura i la llengua pròpia de l’illa són una eina d’inclusió i no d’exclusió social, les experiències com les que ens explicarà Mahécor Mbengue, conjuntament amb les propostes de les entitats vinculades a la nova ciutadania ens ajudaran en treballar millor per una ciutadania cohesionada’.