abril 26, 2018

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Exposició benefici Vicente FerrerL’exposició comptarà amb obres d’artistes d’Eivissa i Formentera i les realitzades per alumnes d’instituts d’Eivissa a través del programa  d’emprenedoria ICAPE.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, la responsable de la Fundación Vicente Ferrer a Eivissa, Mónica Ferrer, i la comissària de l’exposició, Nuria del Rio, han presentat aquest matí, l’exposició benèfica que acollirà el centre de Creació Jove de l’Ajuntament d’Eivissa, des del proper dijous 19 i fins al divendres 27 d’abril.

Es tracta d’una exposició  que comptarà amb obres realitzades per artistes d’Eivissa i  les que han realitzat els 63 alumnes de 4rt d’ESO i 1er de Batxillerat dels instituts Algarb i Isidor Macabich, a través del programa ‘Feim Naltros’ de Joves emprenedors socials de l’ICAPE.

Durant el curs, els joves dels dos centres de secundària ajuden a recaptar fons per a un projecte que, en aquest cas, a través de la venda de les obres d’art de l’exposició, servirà per a la construcció d’una escola de reforç a Anantapur, Índia.  L’institut Blanca Dona  també hi ha col·laborat amb la realització d’una festa en la que s’han recaptat 1.000 euros per a la construcció de l’escola.

Els artistes que participen en l’exposició benèfica són Marga Juan, Teresa Martinez, Lula Martins i Charlotte Mensforth. A més, l’exposició comptarà  amb les litografies de la sèrie "MataOmbres" en la que hi participen els artistes d'Eivissa i Formentera, Adrià Cardona, Carles Guasch, Júlia Ribas, Enric Riera. Aquests artistes han estat a l'Índia fa poc, dins els projectes d'empoderament de comunitats de Fundación Vicente Ferrer.

Per al regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, aquesta iniciativa, que compta amb el recolzament dels joves i d’artistes d’Eivissa i Formentera, cobra una dimensió fonamental com a societat. Tur ha agraït la col·laboració i generositat dels artistes a l’hora d’aportar les obres i als alumnes dels instituts que ‘han estat compromesos amb aquest projecte social, un fet que permetrà que la societat d’aquesta illa tingui uns bons fonaments’.

Monica Ferrer, voluntària de la Fundació Vicente Ferrer a Eivissa, ha destacat que els petits esforços que es fan a Eivissa es converteixen en grans projectes a la Índia i per aquest motiu ha animat a tota la ciutadania a que visiti l’exposició i adquireixi alguna de les obres ja que, amb aquest petit gest,  permetrà millorar la vida a moltes persones.

L’exposició romandrà oberta al centre de Creació Jove C19, al carrer Castella nº19, fins els dia 27 d’abril. La inauguració tindrà lloc el dia 19 d’abril a les 20 hores.

Per altra banda, el dissabte dia 21 d’abril a les 18.30 hores al C19, els alumnes dels instituts Isidor Macabich i Algarb han organitzat una festa anomenada ‘L’Índia al C19’ que comptarà amb un servei de begudes i menjar saludables. Els joves han de venir caracteritzats amb qualsevol accessori d’Índia i es realitzarà un taller per aprendre a ballar Bollywood. La recaptació de la venda dels productes del servei de begudes i menjar també es lliurarà a la Fundación Vicente Ferrer per a la construcció de l’escola de reforç a Índia.