Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Mar BlavaLa regidora de Medi Ambient, Montse García i Carlos Bravo, coordinador de l’Associació Aliança Mar Blava, han presentat aquest matí la jornada educativa i divulgativa sobre les prospeccions petrolíferes i el soroll submarí que tindrà lloc el proper dia 20 d’abril. 

Un centenar d’alumnes dels IES Macabich, Santa Maria, Blancadona i sa Colomina, participaran a la primera part de la jornada que comptarà amb una projecció del documental Sonic sea, a l’espai cultural de Can Ventosa, d’11 a 14 hores.

Sonic sea és un documental de 60 minuts de durada, estrenat a l’any 2016 i guardonat amb diferents premis de reconeixement internacional. Els seus directors, Michelle Dougherty i Daniel Hinerfeld, van voler posar de manifest de quina manera afecta el soroll a la fauna marina i els efectes destructius que la contaminació acústica provoca a les aigües.

L’objectiu a més, es conscienciar per a la protecció del mar Mediterrani d’aquests efectes que, al documental es centren en tres causes principals: el transport comercial, les proves sísmiques per a la detecció de dipòsits petroliers i l’ús del sonar per part de les forces de seguretat internacionals, és centre en visibilitat aquests perills i fer una crida per actuar i  reduir els impactes que provoca el soroll als oceans i especialment al mar Mediterrani.

La jornada continuarà a la tarda amb la projecció, oberta al públic en general, del documental i posteriorment s’obrirà un debat sobre la temàtica de les jornades amb Natacha Aguilar, de la Universitat de La Laguna, especialitzada en la temàtica que tindrà lloc a partir de les 18 hores a la sala d’Es Polvorí, al baluard de Santa Llúcia.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García ha explicat que ‘les prospeccions petrolíferes són una amenaça que continuarà existint i hem d’estar vigilants i informats sobre els aspectes negatius que tenen en la nostra societat’.

Per la seva banda el coordinador d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, ha explicat que ‘Natacha Aguilar està especialitzada en l’estudi de cetacis de profunditat, que són animals molt afectats pels sondejos que duen a terme les petrolíferes per trobar jaciments’