Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Feim BarriTallers infantils, música, sortides en vaixell de vela i el tercer Concurs d’arròs mariner Peix Nostrum omplen la jornada de Feim Barri Feim Mar que tindrà lloc, el proper dia 21 d’abril, a la plaça des Martell al Port d’Eivissa.

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Eivissa, organitza per al proper dia 21 d’abril a partir de les 11 del mati, una nova edició de Feim Barri Feim Mar, a la Plaça des Martell al Port d’Eivissa. Dins de la programació, també s’ha organitzat la tercera edició del Concurs d’arròs mariner Peix Nostrum, de 12 a 14 hores, que l’any passat va comptar amb la presència de 15 equips.

Les inscripcions per al Concurs d’arròs mariner Peix Nostrum estan obertes fins al dijous dia 19 d’abril i per participar-hi s’ha d’enviar un correu electrònic  a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per a la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ‘la celebració de Feim Barri Feim Mar té per objectiu posar en contacte a la ciutadania amb la mar i la necessitat de contribuir al seu respecte, donar a conèixer als infants les tradicions i fer passar a tothom una jornada de festa i participació al Port d’Eivissa’.

Pel que fa a la resta d’activitats organitzades en el marc del programa de dinamització ciutadana Feim Barri Feim Mar, es preveuen diferents tallers infantils, de cuina, exposicions de maquetes i sortides en vaixells de vela a càrrec del Club Nàutic d’Eivissa.

Des de les 11 fins a les 16 hores, hi haurà exposició de maquetes i vaixells de Nito Misses, exposició marinera de la Casa del Mar, exposició d’embarcacions esportives del Club Nàutic i exposició de l’embarcació ‘Muson primero’ de la Confraria de Pescadors d’Eivissa.

Al mateix temps, des de les 11 hores fins a les 14 hores, hi haurà tot un seguit de tallers infantils: taller de pintura i mural infantil de la mar, taller de rosa dels vents, d'origami de vaixells, taller d’imants d’animals marins, de nus mariners, de mostres d’animals marins i d’animals marins amb pintura de dits. Jocs d’identificació de peixos, Saps on visc?.

A més, tothom que visiti Feim Barri Feim Mar, podrà fer-se fotos de record de la jornada al photocall i photobost que s’instal·larà al Port. Els qui vulguin també tindran l’opció de participar al taller de brulada de corn.
A partir de les 11 i fins a les 14.30 hores també hi haurà sortides en vaixell a vela (per a infants a partir de 7 anys) del Club Nàutic d’Eivissa. Les sortides es faran des del Martell

Les activitats continuaran des de les 11 hores fins a les 16 hores, amb la Jornada de Portes obertes a l’embarcació Cala Millor. L’embarcació, un pailebot construït a l’any 1943, té 43 metres d’eslora, és de fusta i conserva tots els seus components originals. Els visitants seran atesos per personal especialitzat que explicaran la història d’aquest vaixell.

La jornada també comptarà amb l’actuació de la Colla de sa Bodega, a les 12 hores, i concert d’Aires Formenterencs, a les 12.30 hores.
La gastronomia també tendrà un espai al Feim Barri Feim Mar amb un taller pràctic de cuina, de 12 a 14 hores, per aprendre a realitzar una frita de polp.
 
També hi haurà un arròs popular, que es podrà comprar a la barra que s’instal·larà a benefici de l’Associació Magna Pytiüsa.
La jornada clourà amb el concert de Bluesmàfia i es Saligardos a les 15.30 hores.

Feim Barri Feim Mar, organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, compta amb la col·laboració d’Autoritat Portuària, la confraria de pescadors d’Eivissa, la confraria de pescadors de Sant Antoni de Portmany, Club Nàutic d’Eivissa, Ibiza Magna i Sovren.