Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can VentosaNoms com Israel Elejalde o Els Joglars juntament amb autors i directors locals centren la programació teatral.

El teatre tornarà a ser aquest trimestre la gran aposta de l’espai cultural de Can Ventosa, amb una programació que portarà produccions de fora de l’illa però que posa especial atenció en la necessària tasca que porten a termini les companyies locals. Noms com Israel Elejalde o Els Joglars, es combinaran amb els de Musicaldansa, GAT, Maruxa Martos, l’Institut d’Estudis Eivissencs, Arts i Oficis o Kees Hamsen, director eivissenc que està desenvolupant la seva carrera fora d’Eivissa.

De fet, aquesta programació teatral comença avui mateix amb la representació, a les 20,00 hores, de l’obra ‘En la piel de Anna’, una producció de Musicaldansa dirigida per Nàdia Banegas en la que uns alumnes de secundària realitzen una feina per a l’institut inspirant-se en els diaris d’Anna Frank.

Una de les grans cites amb l’escena tindrà lloc aquest dissabte (21,00 hores) amb la presentació a la nostra ciutat de ‘Tebas Land’, obra dirigida per Natalia Menéndez i amb Israel Elejalde i Pablo Espinosa com a protagonistes. Finalista a la millor producció privada dels Premis Max, ‘Tebas Land’ arriba amb l’aval del Teatre Kamikaze madrileny i ens conta una història de teatre dins del teatre amb les vivències d’un autor enfrontat al projecte d’escriure una obra sobre un presidiari.

‘Malditos 16’ i ‘Cuidado con las personas formales’ seran les altres dos obres de companyies locals que es representaran a l’auditori de Can Ventosa aquest mes d’abril. La primera, de Musicaldansa, serà el dia 15 (20,00 hores) i s’endinsa en la vida de quatre joves i com s’enfronten als fantasmes i els traumes viscuts als setze anys. La segona peça, presentada per Teatre Escola d’Arts i Oficis, és una comèdia situada a l’estiu que gaudeix una suposada família formal a l’Escorial. La funció serà els dies 27 i 28 a les 21,00 hores.

El principal nom en el mes de maig serà el de Els Joglars, que portaran a Eivissa ‘Zenit. La realidad a su medida’ (dia 6, 20,00 hores). Dirigida per Ramón Fontserè, l’obra té als mitjans de comunicació en el seu punt de mira, un tema molt d’actualitat passat pel prisma, sempre interessant, d’aquesta companyia.

Els alumnes del grup de teatre de l’Institut d’Estudis Eivissencs oferiran tres funcions del muntatge ‘Assemblea 3.0’ els dies 11 i 12 a les 20,30 hores i una funció per a escoles el dia 14.
Per la seva part, Maruxa Martos tornarà a Can Ventosa dirigint ‘La ley de la selva’, amb Esther Serra i Enrique Sánchez, els dies 25, 26 i 27 (20,30 hores). L’auditori completa la seva programació d’aquest trimestre el dia 9 de juny (21,30 hores) amb ‘Borís Kién’, una producció de Pan y Vino dirigida per Kees Harmsen que narra la relació entre dos amics que van iniciar junt la seva carrera artística i que s’enfronten a allò que van decidir perdre o guanyar en el seu camí.

La Sala Petita completarà la programació teatral amb tres muntatges aquest trimestre. En primer lloc, ‘Petra’, del GAT i sota la direcció de Merche Chapí a partir del text de R. W. Fassbinder (dies 13, 14 i 15 d’abril a les 21,30 hores). A continuació arribarà el torn de ‘Amigos del alma’, de la companyia L’Experimental, amb els joves com a punt de partida, en aquest cas cinc estudiants davant els exàmens, les relacions o el sexe (dia 21 d’abril, 21,00 hores). ‘¿Me enseñas la sardina?’ serà la següent proposta per a aquest espai teatral els dies 18, 19 (21,00 hores) i 20 de maig (20,00 hores). Dirigida per Nàdia Banegas, l’obra conta en clau de comèdia tots els mals de cap, confusions i altres situacions que rodegen la representació d’una obra de teatre. Finalment, els alumnes dels cursos municipals de teatre del GAT oferiran la seva tradicional gala ‘Puro Teatro’. Serà els dies 13, 14 i 15 de juliol a les 21,30 hores.

Però no només de teatre s’alimentarà la programació fins l’estiu de Can Ventosa. La dansa tindrà un lloc molt important amb espectacles de les associacions de veïns i de les acadèmies d’Eivissa.
Així, tindrem ‘Mi pasión’, de l’AAVV Es Pratet amb la companyia de Miguel Barranco (14 d’abril, 20,30 hores); Festival Centro de Danza, dirigit per Marisol Roig-Francolí (21 i 22 d’abril, 19,00 hores); ‘D’anada i tornada’, de l’AAVV Es Clot (29 d’abril, 18,30 hores); Festival de l’Escola Mª Teresa Rojas (2 de juny, 21,00 hores); Festival Júnior Estudio Capricorn (23 i 24 de juny, 17,30 hores); Festival Puro Ritmo (1 de juliol, 18,00 hores) i el Festival Sènior Estudio Capricorn (7 i 8 de juliol, 20 hores).

La programació es completarà amb el concert escolar ‘Operamida. Un passeig pel Jazz’, del grup Miranda Jazz Quartet. Una actuació didàctica per donar a conèixer l’origen i evolució d’aquest estil musical (24 d’abril en horari matinal per a escolars); la Trobada de Joves pianistes d’Eivissa i Formentera, on es trobaran alumnes de les diferents escoles i conservatori fins a 18 anys (4 de maig, 19,30 hores), i la nit cinematogràfica del Cicle de Cineastes d’Eivissa, que el dia 8 de maig (20,00 hores) estarà dedicada a la jove autora Helher Escribano, que estrenarà en primícia alguns dels seus darrers treballs.