Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaEl Pla General d’Ordenació Urbana del municipi d’Eivissa aposta per una ciutat per a les persones, protegint les grans zones verdes i facilitant l’accés a l’habitatge. El PGOU es durà a aprovació provisional en un ple extraordinari el 9 d’abril.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena López Boned, han presentat aquest matí el document d’aprovació provisional del Pla General d’Ordenació Urbana del municipi d’Eivissa que es portarà a aprovació en un ple extraordinària el proper dia 9 d’abril.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ‘el PGOU és el resum del que hem vingut defensant, una ciutat amable i més humana, reduint notablement l’edificabilitat, consolidant zones verdes i apostant per l’habitatge públic amb fets com l’obligació que tindran totes les promocions privades de reservar un 30% de la seva construcció a habitatge públic i d’aquestes, al manco un 50% han de ser de lloguer’.

L’alcalde també ha destacat el fet que ‘ens afirmem en que no volem lloguer turístic en cap parcel.la que no estigui qualificada com a turística, ni tan sols en habitatges unifamiliars’.

Ruiz ha felicitat a tot l’equip de la regidoria d’Urbanisme que han aconseguit, en temps rècord enllestit el document per a la seva aprovació provisional. Durant els darrers tres anys s’han fet molta feina per tal d’aconseguit, primer tenir  al 2016 l’aprovació inicial del document, i posteriorment resoldre les 198 al·legacions presentades, inclús les que varen arribar fora de temps, que varen ser 36. També s’ha treballat per  adaptar el PGOU a les noves lleis que s’anaven aprovant com el Pla de Carreteres i la nova Llei del Sòl, entre d’altres, i gestionar el document amb la resta d’administracions que havien de respondre. I tot això s’ha fet també gràcies a la participació ciutadana que ha presentat les seves propostes de millora a través de les al·legacions. ‘L’equip de Elena López, ha pogut realitzar totes aquestes actuacions, com dic en temps rècord, donat que un Pla General porta entre 6 i 8 anys de redacció i tramitació i aquest equip de govern ho ha fet en temps màxim de 3 anys’, ha afirmat l’alcalde.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena López Boned, ha destacat que aquest Pla General revisa a la baixa les xifres de les anteriors planificacions territorials i fixa un sostre de població de 77.000 persones, molt per baix de les 120.000 que s’havia contemplat al 1987. També protegeix el petit comerç del municipi, mantenint la prohibició de les grans superfícies al municipi.
També ha destacat ‘el fort compromís d’aquest equip de govern en la protecció dels grans espais naturals com són ses Feixes des Prat de ses Monges, ses Feixes des Prat de Vila i es Puig des Molins, que seran sòl rústic protegit. En els darrers dos casos es preveu l’ordenació dels espais a través de futurs plans especials. En aquest sentit, el PGOU arriba a la xifra de quasi un 50% del sol rústic.

El planejament urbanístic del municipi manté el gran parc de 17 mil m2 al barri de Ca n’Escandell i augmenta el nombre d’habitatges públics, en règim de lloguer a 532 vivendes. ‘És una ferm aposta per un model de ciutat, sostenible i pensada per a les necessitats de les persones’, ha destacat López Boned.

El PGOU també gira entorn a la mobilitat apostant pel desenvolupament de projectes com la reconversió de la E-10 en un bulevard urbà, millorant la xarxa de carrers peatonals dins de la ciutat, no només a s’Alamera i peu de murada, sinó als carrers de l’eixample i dins de ciutat, redactant el pla de peatonitzacions a l’Eixample i reordenant els polígons industrials pal·liant els problemes de connexió.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena Lopez Boned, ha destacat que ‘la gran aposta d’aquest planejament urbanístic és que l’Ajuntament d’Eivissa dóna una passa valenta i decidida, en el fet de posar les bases per pal·liar el que és probablement el principal problema que té la nostra població a dia d’avui. No només oferint promocions d’habitatges, sinó obligant als que volen construir a contribuir amb una reserva del 30% per a habitatge públic i d’aquest, un 50% en règim de lloguer’. En total més de 1500 habitatges en els pròxims anys que sorgeixen de la suma de la iniciativa pública d’aquest ajuntament i la promoció privada.

També ha agraït la col·laboració ciutadana, que 'han participat, amb la presentació d’al·legacions i propostes de millora, a que aquest pla s’ha fet amb aportacions de la societat, ‘una mostra de participació constructiva’, ha assenyalat la tinent d’alcalde d’Urbanisme.  

La tramitació del PGOU del municipi d’Eivissa es durà a aprovació en un ple extraordinari el proper dia 9 d’abril, i posteriorment s’enviarà el document al Consell Insular d’Eivissa per a que li doni l’aprovació definitiva, per a la qual cosa té un termini màxim d’un any. Mentre tant, i com ara mateix, l’Ajuntament d’Eivissa només podrà donar llicència a aquelles actuacions urbanístiques que compleixin a la vegada els dos plans: el de 1987 i el de 2018.