Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

FocusEl regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i la directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Elena Ruiz, han presentat l’exposició FOCUS, composada per obres de 19 artistes, provinents de donacions i adquisicions del museu durant els darrers cinc anys, algunes de les quals mai s’havien exposat al públic. També inclou algunes obres que ja havien format part d’exposicions organitzades pel MACE, com per exemple les de Susy Gómez, Gilbert Herreyns, Franco Monti o Pfnür.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur ha destacat que ‘aquesta exposició és una mostra eclèctica on es demostra la feina dels museus com a garants de l’evolució artística dels seus territoris. Amb l’exposició FOCUS s’ajunten grans noms i noms nous de l’art i és un compendi de la pròpia història del museu i de les obres que generosament ens han donat ciutadans i familiars dels artistes.

FOCUS posa de manifest l’ull que té el museu posat al l’art d’Eivissa i la feina que es fa per a que la memòria quedi representada a les seves col·leccions’.

L’exposició té com a punt de partida el germen inicial de les col·leccions del MACE, és el cas de Broner, Tauste, Waske o Willi, entre d'altres. A més, i per tal de tenir la millor representació d’artistes i valors nous, l’exposició inclou aportacions d’artistes que mai abans havien estat a la col·lecció i que signifiquen la possibilitat d’ampliar la  representació de la presència artística del nostre entorn cultural com és el cas d'Irene de Andrés o les col·leccions de gravats de la Galeria El missatger o els dibuixos d'Arranz-Bravo.

La directora del MACE i comissària de l’exposició, Elena Ruiz, ha afirmat que FOCUS és una exposició coral que il·lustra quines són les línies de força del creixement del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa ja que, per una banda, queda clar que hi ha línia d’exposicions temporals molt compromesa amb figures internacions del món de l’art i, per l’altra banda està representada la col·lecció del museu, que referma la voluntat de ser representativa del que ha tingut que veure amb Eivissa’.
Per a Ruiz, ’totes aquestes obres van fent créixer el caràcter del museu i el van definint, alhora que demostren el grau d’implicació de la societat en la qual el museu està imbricat’

L’exposició FOCUS conté obres d’Eduardo Arranz, Bravo, Kristin Asse, Erwin Broner, Irene de Andrés, Elmyr de Hory, Isabel Echarri, Susy Gómez, Horst Haack, Gilbert Herreyns, Franco Monti, Giorgio Pagliari, Rainer Pfnür, Pepe Tauste, Keith Tomlin, Pele Torres, Josep Vallribera, Felix Waske i Jean Willi.

Des del MACE es vol expressar un agraïment a totes les persones que han fet donació o han dipositat obres a la seva col·lecció, especialment a Carmen Berenguer, Claude Calvarin, Philip R. Davies, Susy Gómez, Julio Herranz, Gilbert Herreyns, Mariano Llobet, David Parcerisas, Patty Torres, Felix Waske, Jean Willi i a tots els artistes i els seus familiars.

L’exposició FOCUS romandrà oberta al públic fins al dia 6 de maig.

Per altra banda, també s’ha presentat la cessió per part de Ibiza Art Project de dues obres escultòriques de la col·lecció Lune Rouge, de l’artista americà Jimmie Durham.
Javier Aparicio, representant d'Ibiza Art Project, ha destacat que el treball de Jimmie Durham es centra en l’activisme i en la defensa dels drets dels natius americans durant els anys 60 i 70. En el cas de les peces exposades al MACE, es tracta de les obres Lesson d’anatomie nº3 i nº5 . i tenen un for caràcter personal de l’artista. Aquestes dues obres es poden visitar al MACE durant un any.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa i el Museu d’Art Contemporani s’ha destacat la importància de les línies de col·laboració entre els museus i entitats privades pels diàlegs que s’estableixen entre les obres cedides amb les col·leccions del museu.