Juny 19, 2018

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Enric FajarnésLa Biblioteca municipal de Can Ventosa acull aquest dimecres, dia 14 de març una conferència i lectura dramatitzada amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor Enric Fajarnés Cardona.

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l’escriptor Enric Fajarnés Cardona (1918-2003, escriptor del passat mes de febrer a la biblioteca de Can Ventosa, el proper dimecres dia 14 de març  a les 20.30 hores, tindrà lloc un acte per a celebrar el centenari del seu naixement.

L’acte comptarà amb la conferència "Enric Fajarnés. La formació d’un escriptor", a càrrec del professor i historiador Felip Cirer i de la lectura dramatitzada "Lo que Ibiza me inspiró", per l’actriu Ángels Martínez.

La conferència del professor i historiador Felip Cirer, director de l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, versarà sobre els primers anys d'escriptor d'Enric Fajarnés Cardona, que s’estrenà l'any 1945, amb una obra de joventut titulada Primer cancionero.
Més tard, continuaria amb les tres obres per les quals és més conegut: Viaje a Ibiza (1958), La Ibiza de nuestro tiempo (1978) i Lo que Ibiza me inspiró (1985), on plasma la realitat d'Eivissa a través de la prosa. Degut a la bona acollida d'aquest darrer volum, es reedità en dues ocasions amb edicions revisades i augmentades.

A continuació, l'actriu Àngels Martínez farà una lectura dramatitzada de Lo que Ibiza me inspiró, per introduir-nos en la figura i obra de Fajarnés.
Sovint Fajarnés Cardona escrivia en primera persona, la qual cosa permet reconstruir el seu personatge a partir dels textos en prosa de les seves obres. El monòleg, creat a partir de l’obra Lo que Ibiza me inspiró, està produït per Produccions Aïllades, dirigit per Ramon Mayol amb text adaptat per Carlos Garrido i està emmarcat dins la sèrie "Els monòlegs de la història".
Lo que Ibiza me inspiró és un referent per conèixer i reviure la història d'Eivissa des de finals del segle XIX i primera meitat del XX. Escrit a través del records i vivències del seu autor, fa un recorregut per la terra, el mar i la gent.