Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

VoluntarisL’Ajuntament d’Eivissa reconeix la feina desinteressada i l’esforç realitzat pels voluntaris i treballadors que han participat en mantenir obert l’espai de pernocta per a persones sense sostre durant l’onada de fred.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el tinent d’alcalde de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas, han rebut aquest matí a Can Botino als voluntaris i treballadors que han participat en la posada en marxa del refugi destinat a persones sense sostre durant l’onada de fred. El refugi per a persones sense sostre és un dels recursos que es posa en marxa per part de la Xarxa d’Inclusió d’Eivissa, formada per Creu Roja, Càritas, Ib-Salut i l’Ajuntament d’Eivissa, durant el protocol d’onada de fred.

També ha col·laborat en el dispositiu l’associació Voluntaris d’Eivissa que, tot i ser una entitat no inclosa dins la Xarxa d’Inclusió Social, ha realitzat una tasca molt necessària per al correcte funcionament de l’espai de pernocta.
El dispositiu d’onada de fred s'activa quan hi ha unes mesures climatològiques adverses i una davallada notable de les temperatures.

Durant aquest hivern el dispositiu s’ha instal·lat a l’Escola d’Adults gràcies a la cessió de l’espai per part de l’equip directiu. Ha estat activat un total de 18 nits, del 30 de novembre al 5 de desembre, del 9 al 15 de febrer i del 21 al 28 de febrer. Pel que fa a les pernoctacions hi han anat un màxim de 16 persones havent-hi habilitades fins a 24 places.

Com a novetat, les persones que han utilitzat el servei també han pogut dur els seus animals de companyia, ja que s’ha habilitat un espai per aquests. Després de l’experiència de l’any passat, des de l’Ajuntament d’Eivissa s’havia detectat aquesta necessitat, que ha estat implantada enguany.