Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Visita Parc de s'IllaEl procés participatiu continua amb la visita de 400 infants de les escoles de sa Joveria, Can Cantó i Can Misses als terrenys. Més de 400 alumnes dels centres escolars de sa Joveria, Can Cantó i Can Misses, han visitat la zona on es construirà el Parc de s’Illa, al barri de can Misses, seguint amb el procés participatiu iniciat fa uns mesos.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme i Vies Públiques de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, i la regidora d’Educació, Mariví Mengual, han acompanyat a l’alumnat per tal d’explicar-lis que, a partir de la setmana que ve, s’inicien les obres de construcció d’aquest parc, el primer dissenyat íntegrament seguint un procés participatiu amb els infants del municipi.

Per a la tinent d’alcalde d’Urbanisme i Vies Públiques, Elena López, “l’objectiu és que l’alumnat vegi reflectit al terreny com les seves opinions s’han transformat en una realitat, explicant i visionant que el model de parc compleix amb les seves propostes”.

La visita de l’alumnat respon a la tercera fase del procés participatiu que s’ha dut a terme pel departament d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, a través del Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència en col·laboració amb la regidoria de Vies Públiques. Aquest procés es va iniciar amb la proposta que feren els infants durant el ple infantil "La nostra ciutat com espai d’oci", en el que es va aprovar per unanimitat  que els infants de la ciutat participessin en la planificació d’una gran infraestructura infantil.

Durant aquesta tercera fase, s’ha programat la visita de l’alumnat de 1er, 4rt i 6è de primària de les escoles de Can Cantó, Can Misses i sa Joveria, que participaren en l’informe.

Per a la regidora d’Educació, Mariví Mengual, “l’Ajuntament d’Eivissa treballa per tal d’aconseguir que els infants i adolescents elaborin una identitat de respecte i pertinença a aquest parc”. Aquest fet, la creació d’un model d’identitat, permetrà que els infants del municipi sentin com a seva aquesta nova infraestructura i, d’aquesta manera, la respectin i protegeixin.

Les visites s’han programat per a que els infants facin un recorregut de 30 minuts pels terrenys on trobaran fins a vuit plafons informatius  amb imatges, repartits pels diferents punts del parc, amb la composició i elements del parc. Durant aquest procés de participació s’organitzaran dos visites més, la segona a meitat de l’obra i la darrer, una vegada finalitzin.

El Parc de s’Illa, es un espai de 3500 m2 per a infants de fins a 12 anys que comptarà amb un circuït per a bicicletes, tirolina, elements de joc, rocòdrom i zona de descans. Està inspirat en elements de l’illa d’Eivissa i compta amb un pressupost de 403.000 euros.