Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Mercat NouAquesta licitació preveu la utilització i explotació de les parades a l’actual mercat, el provisional i al mercat definitiu.

L’Ajuntament d’Eivissa s’ha reunit aquest divendres 16 de febrer amb els actuals paradistes del Mercat Nou per tal d’explicar com es realitzarà la nova licitació de les parades del Mercat Nou. Es tracta de les feines prèvies a la nova licitació de parades, ja que a partir del mes d’agost finalitza l’actual concessió i no és prorrogable.

Durant la reunió, a la que hi van assistir uns 70 paradistes del Mercat Nou, el tinent alcalde d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament d’Eivissa, Alfonso Molina, i la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral, es va explicar les diferents fases per les que es passarà fins tenir la nova infraestructura i es contestaren els dubtes que sorgiren.

La nova licitació preveu la utilització i explotació de les parades actuals del Mercat Nou, tant al mercat provisional, mentre durin les obres de construcció de la nova infraestructura, com al nou mercat, una vegada que aquest estigui construït. Segons les xifres que es manegen a l’esborrany de l’estudi de viabilitat econòmica, els paradistes pagaran una forquilla d’entre 20 i 22 euros el metre quadrat de parada.

Aquesta licitació tindrà lloc als propers mesos i serà oberta, és a dir, hi podran optar totes les persones interessades, també els actuals paradistes, en tenir una parada al mercat provisional i al nou mercat. En el cas de que no es cobreixin totes les parades del Mercat Nou, les places tornaran a sortir a concurs en un futur.

En aquests moments, l’Ajuntament d’Eivissa ja disposa de l’avantprojecte definitiu del futur Mercat Nou, en el que s’ha inclòs peticions de millora realitzades pels paradistes i les recomanacions dels tècnics de l’Ajuntament d’Eivissa. Entre aquestes modificacions, en destaquen l’ampliació de la zona de càrrega i descàrrega, l’orientació de les terrasses del Mercat Nou, que estaran disposades cap al Parc de la Pau, la creació d’espais adients per a realitzar cursos,  formacions  i activitats de dinamització i cultural del barri, així com la creació d’una planta més d’aparcaments.
Un altra de les novetats és que les parades seran sensiblement més grans que les actuals. Per exemple, les parades més petites a l’actual mercat fan 6´5 metres quadrats i les més petites al nou seran de 9´5 metres quadrats. Les parades tindran entre els prop de 10 metres quadrats la més petita, els 16 metres quadrats la mitjana i els 20 metres quadrats les més amples.

L’Ajuntament d’Eivissa treballa en aquests moments en la ubicació del mercat provisional al que es traslladaran les parades, una vegada comenci l’obra, que ha de ser una zona lo més propera al mercat actual per tal de mantenir el seu funcionament i els hàbits de consum dels compradors.
Durant la reunió, els responsables municipals, han qüestions transmeses pels paradistes i es compromet a estudiar les situacions particulars de cada un dels paradistes. L’objectiu és treballar en que tot el procés sigui el més clar, transparent i menys complexa tant pels usuaris com per als paradistes.