Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Curs intervenció psicològica80 persones s’han inscrit al curs sobre intervenció psicològica en emergències organitzat l’Ajuntament d’Eivissa. El curs tindrà lloc els propers dies 16 i 17 de febrer.

La regidoria de Recursos Humans, Policia i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb la vocalia d’Eivissa i Formentera del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, organitza els propers dies 16 i 17 de febrer,  una acció formativa sobre intervenció psicològica en emergències, a la que ja s’hi han apuntat més de 80 professionals de l’àmbit sanitari i dels cossos de seguretat de l’illa i voluntaris.

L'objectiu d'aquesta formació és donar pautes d'actuació psicològiques correctes perquè els col·lectius professionals que afronten els primers moments de qualsevol tipus d'emergència en la qual hi hagi víctimes, puguin ajudar a aquestes i als seus familiars correctament fins que arribi el servei d'atenció psicològica especialitzada.

El curs tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer a la sala de plens del Consell Insular d’Eivissa, en dos edicions, una al matí que tindrà lloc de 9 a 14 hores i una segona edició de tarda, de 16 a 21hores. Els participants rebran un total de 10 hores de formació. Cada una de les dues edicions comptarà amb 8 ponències i taules rodones, en les que s’explicaran i donaran pautes per afrontar diferents situacions d’emergències relacionades amb rescats, catàstrofes, situacions de crisis amb víctimes de violència de gènere i agressions sexuals. Les ponències, també tractaran les intervencions davant situacions d’emergències des de la vessant dels distints treballs dels professionals de la psicologia.

A les taules rodones, debats i ponències hi participaran  professionals com Ana Pallás, psicòloga del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears a Eivissa; Vicente Soria, representant de la Direcció General d’Emergències; Pablo Rodríguez, Antonia Ramis i Sergio López, psicòlegs i membres del Grup d’Intervenció Psicològica en emergències i catàstrofes del COPIB; Fermin Cárcel, Cap de la Unitat Nocturna i cap d’Atestats de la Policia Local d’Eivissa; membres de Protecció Civil de l’agrupació local d’Eivissa; Juan Ramón Sancho, subdirector de la Clínica Mèdica Forense d’Eivissa i Marilina Ribas, psicòloga de l'Oficina d’Ajuda a Víctimes del delicte dels Jutjats d’Eivissa.

La regidora de Recursos Humans, Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Eivissa, Estefania Torres, ha destacat que la realització d’aquest curs és molt interessant per a tots els treballadors de l’àmbit de les emergències ja que és un servei prioritari que s’ha de donar correctament  per la qual cosa la formació de les persones que atenen en situació d’emergències és fonamental.
 
El curs esta obert als col·lectius professionals dels cossos de Policia Local de tots els municipis, Policia Nacional,  Guàrdia Civil, cos de Bombers, i a tècnics sanitaris i voluntaris de Protecció Civil de tota l'illa.

Enllaç a:
· Programa del curs en pdf