Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

HPO c. XarcPresentat el projecte de la promoció de 19 habitatges públics, en règim de lloguer, a la ciutat d’Eivissa amb una inversió de mes de 2 milions d’euros. És la primera promoció, de les quatre previstes a la ciutat d’Eivissa, que es començarà durant aquest any.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i del president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres, han presentat el projecte de la nova promoció d’habitatge públic que es farà al carrer Xarc, a la ciutat d’Eivissa.

Es tracta de la primera promoció d’habitatge públic, de les quatre que està previst comencin durant aquest any a la ciutat d’Eivissa, que construirà el Govern Balear dins del Pla d’Habitatge de les Illes.

Aquesta promoció s’aixecarà a la parcel.la de 1.406 m2 que l’Ajuntament cedeix a l’Ibavi ubicada al carrer Xarc, nº15. Comptarà amb un total de 19 habitatges dels quals 7 seran d’un dormitori, 7 de dos dormitoris (dos d’ells adaptats) i 5 habitatges de 3 dormitoris. Les promocions d’habitatges públics, totes les que es faran al municipi, seran en règim de lloguer i a un preu assequible.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que “desprès de molts d’anys sense construcció d’habitatge públic, des de l’Ajuntament d’Eivissa hem decidit fer una aposta clara per a facilitar l’accés a l’habitatge a la nostra ciutat amb la cessió de tres solars al Govern de les Illes Balears. Un fet que vindrà a pal·liar una mica aquest gran problema en que s’ha convertit l’accés a l’habitatge a la ciutat i a l’illa d’Eivissa en general. Contem amb la gran feina que esta fent l’equip encapçalat per Francina Armengol que ha estat sensible a les nostres peticions invertint 18 milions  d’euros en la construcció de promocions d’habitatge públic a la nostra ciutat”

Per la seva banda, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat que “el Pla d’Habitatge arriba després d’anys sense nous projectes d’habitatge de protecció públic, un fet que començarem a revertir aquest any  2018, en el conjunt de les Illes Balears, amb l’inici de la construcció, de 511 nous habitatges, un 30% d’increment del parc actual, amb una inversió global de 50 milions d’euros”.

A la ciutat d’Eivissa, es preveu la construcció de les següents promocions d’habitatge públic que significaran 206 nous habitatges amb una inversió de 18 milions d’euros:

1. Promoció carrer Xarc:
Es tracta d’un solar que l’Ajuntament d’Eivissa cedeix a l’Ibavi, amb una  superfície del solar de 1.406 m2. La promoció, en règim de lloguer, constarà de 19 habitatges: 7 d’ un dormitori, 7 de dos dormitoris ( 2 d’ells adaptats), 5 habitatges de 3 dormitoris
Termini d’execució: 18 mesos
Està previst l’ inici obres mes de maig de 2018 .

2. Promoció carrer de Pere Matutes:
Es tracta d’una promoció de 24 habitatges. Pressupost de 2,8 milions. També és solar de l’Ajuntament que es cedeix a l’Ibavi. Inici de les obres previst per a octubre 2018.

3- Promoció de 43 habitatges a la UA-14. Pressupost de 5 milions i inici de les obres previst al desembre de 2018.

4- Promoció 120 habitatges al c/Cubells. Pressupost de 7,6 milions. Inici de les obres previst: desembre de 2018. El Consell finançarà el 50% de l’obra. S’ubicaran en un solar darrera la nova comissaria d’Eivissa, pendent de signatura conveni amb el Ministeri d’Interior.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, també ha volgut recordar que amb el nou planejament urbanístic a la ciutat d’Eivissa, el 30 % de les construccions privades que s’executin han d’anar destinades a vivenda pública i d’aquest percentatge, un  50% ha de ser en règim de lloguer. Per a l’alcalde d’Eivissa, la política d’habitatge s’ha de garantir entre tots, institucions i ciutadania”
El desenvolupament del Pla d’Habitatge previst pel Govern de les Illes Balears, suposa un canvi de tendència, després d’anys sense noves construccions. El conseller de Territori, Marc Pons, ha destacat que s’ha de seguir construint habitatges públics per facilitar l’accés a l’habitatge a la ciutadania “donat que l’objectiu estratègic és tenir un parc públic de 5.000 habitatges públics de lloguer en 10 anys. És un objectiu que ha de transcendir més d’una legislatura i que exigeix continuïtat.”