Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TruitaL’Ajuntament d’Eivissa inicia una campanya per donar a conèixer paraules eivissenques relacionades amb el Carnaval. Des del Servei de Normalització Lingüística s’han escollit 8 mots per fomentar-ne el seu ús.

L’Ajuntament d’Eivissa inicia una campanya de normalització lingüística per fomentar l’ús de paraules eivissenques relacionades amb el Carnaval. La finalitat de la campanya és que es relacionin diferents tradicions de Carnestoltes amb els seus mots correctes. Les paraules es publicaran a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Eivissa.

D’aquesta manera el servei lingüístic de l’Ajuntament d’Eivissa ha seleccionat un total de 8 paraules o tradicions diferents de les que s’ha elaborat una imatge que la il·lustri i on surt la seva definició. Aquesta campanya està destinada a la ciutadania en general amb diferents graus de coneixement de la llengua catalana.

La regidora de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Eivissa, Mariví Mengual, ha explicat que ‘les tradicions i les paraules van vinculades. De fet, moltes paraules o expressions existeixen perquè  la tradició encara es segueix celebrant  i el que feim amb aquesta nova campanya és difondre la paraula i la tradició perquè no caiguin en desús i donar a conèixer a la població mes jove tant les diferents tradicions com les paraules que s’utilitzen per anomenar-les’.

Aquesta nova campanya del departament de Normalització Lingüística es suma a la que es va posar en marxa el mes d’octubre passat, anomenada Les nostres paraules. Aquesta campanya va comptar amb 14 paraules eivissenques en desús que també es varen publicar a traves de les xarxes socials de l’Ajuntament. Per aquet motiu, degut a la bona acollida que va tenir,  des del departament de Normalització Lingüística, es seguirà impulsant campanyes de foment de les paraules eivissenques.
Les paraules que es publicaran al llarg de les properes setmanes són: carnestoltes, Dijous Llarder, emmariolar-se, carasseta, Dimarts de Carnaval, enterrament de la sardina, Jai Bunyoleter i truita amb xulla i sobrassada.