Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parc de s’IllaL’Ajuntament d’Eivissa adjudica les obres de construcció del Parc de s’Illa, de restauració de la casa de sa Colomina i de consolidació del pont de sa Llavanera. S’invertiran un total d’1,2 milions d’euros entre els tres projectes.

L’Ajuntament d’Eivissa ha adjudicat avui les obres del Parc de s’Illa, de la Casa de sa Colomina i del pont de sa Llavanera. Les obres començaran en un màxim de 30 dies després de signar-se els contractes amb les empreses adjudicatàries i la inversió total serà d’1.228.600€, entre els tres projectes.

El Parc de s’Illa estarà ubicat al barri de Can Misses i tendrà una superfície de 3.500 metres quadrats. Aquest projecte es va impulsar com un procés participatiu on hi varen participar 375 boixos de 0 a 12 anys, ja que el parc estarà destinat a tota aquesta franja d’edat. El model de parc elegit entre els boixos va ser el del tipus evolutiu.

Comptarà amb un circuït per a bicicletes, tirolina, elements de joc, rocòdrom i zona de descans, tot inspirat en elements de l’illa d’Eivissa. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa TECOPSA, qui ha presentat la millor oferta econòmica amb un pressupost de 403.145€ i afegint totes les millores previstes al plec. Està previst un termini de 3 mesos per a la realització de l’obra.        

Pel que fa a la reforma de la casa de sa Colomina, aquesta ha estat adjudicada a l’empresa Albaida i el termini de les obres està previst en 6 mesos de durada. Les obres de rehabilitació de la Casa de sa Colomina, del segle XIX, recuperaran l’estat original de l’immoble adaptant-lo a usos d’un edifici modern. Aquesta casa es recuperarà per convertir-se en la seu del Casal de la Igualtat, que constarà de 255m² entre la planta baixa i la primera planta de la casa. A la planta baixa hi haurà un despatx, una sala de lectura amb biblioteca relacionada amb matèria d’igualtat i una sala amb un bany que seran independents de la resta de la casa. A la primera planta hi haurà una gran sala multifuncional i dues més petites, on s’hi podran realitzar exposicions, xerrades, projeccions i diferents activitats. Aquesta sala també tindrà accés directe independentment de la resta del Casal.

Finalment, l’altre projecte adjudicat avui per l’Ajuntament d’Eivissa ha estat la reparació i consolidació del pont de sa Llavanera. Aquest pont cedeix des de l’any 2014, i l’Ajuntament havia realitzat una sèrie d’intervencions i era visitat pels serveis tècnics de l’Ajuntament amb assiduïtat per comprovar el seu
estat. Des de l’Ajuntament s’havia redactat un projecte de consolidació que ha estat aprovat per diferents administracions i ara es durà a terme amb una obra que té uns terminis de 4 mesos d’execució i un pressupost de 451.256€ adjudicada a la UTE Copcisa – Olives.