Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Casa CúriaL’Ajuntament d’Eivissa organitza a partir de febrer els Itineraris Patrimonials per donar a conèixer la ciutat històrica, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco.

El proper diumenge 11 de febrer comencen els Itineraris Patrimonials organitzats per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa. L’objectiu d’aquests itineraris és donar a conèixer al públic en general els distints aspectes de la ciutat històrica, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco, organitzats per temàtiques que revelen els valors culturals i patrimonials de Dalt Vila i el seu entorn.

Hi haurà un total de 8 visites i 4 itineraris diferents entre el mes de febrer i el mes de maig d’enguany i totes les visites seran dirigides pel personal adscrit al Centre d’Interpretació Madina Yabisa. Les persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament a aquest centre de forma presencial, al telèfon 971392390 o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. L’horari del Centre d’Interpretació Madina Yabisa per realitzar la inscripció o sol·licitar informació és de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores. Els dilluns i els dies festius el centre es troba tancat.

La primera temàtica serà: Història de Dalt Vila i els seus edificis. Un passeig per la història de l’arquitectura i l’heràldica civil, militar i religiosa que es conserva als edificis de Dalt Vila, destacant els seus trets més característics des del punt de vista constructiu i artístic, a més de realitzar una introducció a la seua gènesi, funcions i simbolisme. Aquest itinerari es realitzarà al mes de febrer el diumenge 11 i el dissabte 24. El punt de trobada serà la plaça de la Catedral i finalitzarà al portal de ses Taules. La durada prevista és de dues hores i mitja.

El següent itinerari serà Sa Penya i la Marina. En aquest cas es tracta d’una visita dirigida a conèixer el desenvolupament dels barris portuaris extramurs, la seua evolució urbana i els seus edificis més representatius. Aquest itinerari inclourà la visita a la Casa Broner i es durà a terme al mes de març, el diumenge 11 i el dissabte 24. El punt de trobada és el Mercat Vell i finalitzarà al passeig de Vara de Rey. La durada prevista de l’itinerari és de dues hores i mitja.

Al mes d’abril els Itineraris Patrimonials continuaran amb Els baluards de la muralla renaixentista i la seua restauració. L’objectiu de la visita és donar a conèixer les últimes intervencions realitzades a les muralles, dirigides a la conservació i restauració dels seus baluards. Les restauracions s’han complementat amb una nova proposta museogràfica que ens permet conèixer la funció estratègica dels baluards per a la defensa de la ciutat a l’època renaixentista. Aquest itinerari es podrà realitzar el diumenge 15 d’abril o el dissabte 28 d’abril. El punt de trobada serà el portal Nou i finalitzarà al Portal de ses Taules. La durada prevista de l’itinerari és de dues hores.

Per finalitzar els Itineraris Patrimonials es durà a terme el recorregut Paisatges de Dalt Vila: Skyline. Des dels llocs més elevats del puig de Vila, on va fundar-se la ciutat d’Eivissa, s’oferirà una visió del seu entorn paisatgístic tant urbà com natural. La visita s’acompanyarà amb imatges antigues i cartografia que permetran conèixer l’evolució de la ciutat i del seu entorn. Aquesta visita es realitzarà al mes de maig el diumenge 6 i el dissabte 19. El lloc de trobada serà el portal de ses Taules i finalitzarà a Portal Nou. La durada de l’itinerari serà de dues hores i mitja aproximadament.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha destacat que ‘aquests itineraris ajuden a  compartir i difondre el tresor Patrimoni de la Humanitat que tenim a la nostra ciutat i que l’objectiu és que la ciutadania pugui conèixer amb més profunditat, però de manera amena, la història de la seva ciutat’.