Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

FITUR 2018La ciutat d’Eivissa presenta el programa de turisme familiar i el programa de conscienciació Viu la Posidònia en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid. L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, recull el segell de Turisme familiar per a la ciutat com a destinació turística idònia per a famílies.

La ciutat d’Eivissa ha rebut el segell de Turisme familiar atorgat per la Federación Española de Familias Numerosas en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid. Eivissa és així la tercera Ciutat Patrimoni de la Humanitat d’Espanya que rep aquest distintiu, després de Toledo i Segovia, acreditant així que és una destinació turística completa per al segment familiar.

Durant l’acte de presentació, encapçalat per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz; la regidora de Turisme, Glòria Corral; i la presidenta de la Federació de Famílies Nombroses, Eva Holgado, s’ha presentat també el nou fulletó per a famílies editat per la institució municipal, on es donen a conèixer els diferents programes que porta a terme l’Ajuntament d’Eivissa i que poden ser d’interès per a aquest tipus de visitant.

Eivissa és, des de l’any 2014, Ciutat Amiga de la Infància, reconeixement que atorga UNICEF als municipis que treballen per afavorir els drets i el benestar de la infància i l’adolescència.

L’alcalde d’Eivissa ha afirmat a l’acte que ‘l’aposta d’Eivissa pel Segell de Turisme Familiar garanteix als visitants poder gaudir d’un entorn natural i patrimonial privilegiat, qualitat de vida i totes les oportunitats culturals que ofereix una ciutat plena d’història i que mira cap el futur’.

La ciutat d’Eivissa ofereix, dins del segell de Turisme Familiar, una iniciativa pionera a l’Estat, anomenada «Apetitós». És una guia de restaurants Amics de la Infància integrada per 20 establiments amb la que les famílies poden saber els serveis bàsics que disposen aquests establiments com vaixelles infantils, menús especials per a infants, canviadors i  zona de jocs.

La presidenta de la Federació Española de Familias Numerosas, Eva Holgado, ha qualificat la ciutat d’Eivissa com una destinació perfecte per a aquest segment turístic, ja que té en compta les necessitats que tenen les
famílies a l’hora de viatjar amb programes especials que inclouen l’educació, la gastronomia i l’agenda d’activitats especifiques per a adults amb infants.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Glòria Corral, ha fet un recorregut per les activitats que les famílies poden fer durant les seves vacances a la ciutat d’Eivissa: Visites teatralitzades, recorreguts pel Museu d’Art Contemporani adaptats per a les famílies, sortides en caiac, visites als baluards museitzats, zones de passeig com les noves zones per a vianants, els nous parcs infantils i els carrers per  de barris com la Marina o la nova plaça des Martell, punts de visita ideals per a famílies que visitin el municipi.

Viu la Posidònia
D’altra banda, l’Ajuntament d’Eivissa també ha presentat a Fitur una nova edició del programa Viu la Posidònia, que es tornarà a realitzar des del 2 de juny fins el 29 de setembre. Es tracta d’un programa de conscienciació per fer partícips a la ciutadania i als visitants de la importància de la posidònia per al manteniment del medi ambient.

Viu la Posidònia contempla activitats educatives i didàctiques, com les visites gratuïtes en caiac a les praderies de posidònia, que l’any passat varen comptar amb 350 participants. En 2018, aquestes visites gratuïtes s’allargaran del 2 de juny al 29 de setembre, en grups de màxim 25 persones que sortiran des de la platja de ses Figueretes i que rebran explicació guiada sobre els valors d’aquesta planta submarina.

Dins d’aquest mateix programa també es porten a terme accions conjuntes amb el petit comerç, com les que es varen dur a terme amb les joieries Elisa Pomar i Enric Majoral, que als seus establiments del barri de la Marina realitzen una mostra  sobre el procés creatiu de les col·leccions de joies inspirades en aquesta planta tan important per a la Mediterrània.

Una altra de les activitats que inclou el programa és una iniciativa gastronòmica a la que s’hi sumen enguany més de 20 establiments de restauració i hotelers. Aquesta acció inclou també col·laboracions amb la Confraria de Pescadors d’Eivissa, compromesa amb la pesca de sostenibilitat i el respecte a la posidònia a través de la marca Peix Nostrum.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz,  ha destacat el bons resultats que va tenir l’any passat aquest programa, amb una molt bona resposta de participació, i ha demanat ‘la implicació de totes les administracions per seguir donant passes en la protecció efectiva de la posidònia i garantir la seva conservació’.