Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Casal de la IgualtatEl projecte està valorat en 416 mil euros i en aquests moments es troba en fase de contractació.

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena Lopez, i la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, han presentat avui el projecte de recuperació de la Casa de Sa Colomina i la seva habilitació en el Casal de la Igualtat de la ciutat.

Actualment el projecte es troba en fase de contractació i té un pressupost de 416.413,56€ i el període d’execució de les obres previst és de 6 mesos. La previsió es que les obres comencin un mes després d’haver-se signat el contracte amb l’empresa adjudicatària de l’obra.

Les obres de rehabilitació de la Casa de sa Colomina, del segle XIX, recuperaran l’estat original de l’immoble, ja que els treballs consistiran en bona part en tornar-la al seu aspecte original recuperant estructures, portes i finestres que han estat tapiades. Tot i la recuperació del seu aspecte original, els espais estaran destinats a usos actuals i es convertirà en una casa completament adaptada a les necessitats d’un edifici modern.

El total de la superfície útil de la casa serà de 255m² entre la planta baixa i la primera planta de la casa. A la planta baixa hi haurà un despatx, una sala de lectura amb biblioteca relacionada amb matèria d’igualtat i una sala amb un bany que seran independents de la resta de la casa.
A la primera planta hi haurà una sala gran sala multifuncional i dues més petites, on s’hi podran realitzar exposicions, xerrades, projeccions i diferents activitats. Aquesta sala també tindrà accés directe independentment de la resta del Casal.

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa es vol convertir el Casal en un espai de convivència entre institucions, associacions i persones. L’Institut Balear de la Dona (IBDona) del Govern de les Illes Balears  serà on tindrà el personal que duu a terme el projecte “Reacciona”, contra les violències masclistes impulsat des de la institució balear. D’altra banda els diferents espais que tindrà el Casal de la Igualtat serviran coma espais on les associacions podran realitzar les seves reunions i activitats, obrint el casal a la participació del tercer sector i la ciutadania en general.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ha afirmat que “hem recuperat, i hem guanyat un espai per la ciutat, per a la igualtat, en definitiva per a les persones” i que “la recuperació d’aquest Casal s’ha fet pensada en fomentar la participació i que les associacions del municipi en puguin fer ús d’ella”.

Per la seva banda la tinent d’alcalde d’urbanisme, Elena Lopez, ha explicat que és un “projecte emblemàtic i motivant” perquè forma de fer ferina de manera transversal on es recupera patrimonialment un indret i fem polítiques d’igualtat “és una casa amb unes peculiaritats úniques, inclosa dins del catàleg patrimonial, i amb aquestes obres es mantindrà, recuperarà i adaptem un espai patrimonial amb usos actuals.”  

La casa de Sa Colomina està situada a la que era la finca de Sa Colomina que data del segle XIV i havia estat propietat de la família Wallis. La seva planta baixa té una estructura de casa pagesa tradicional i la primera planta era una sala de ball.