Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb Ecovidrio i Valoriza, inicia la Campanya “Reciclar es donar”

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb Ecovidrio i Valoriza, inicia la campanya “Reciclar és donar” amb l’objectiu de fomentar el reciclatge de vidre durant les dades nadalenques, que són clau ja que es consumeixen molts productes envasats en vidre.

La campanya consisteix en promoure que la ciutadania depositi els residus als contenidors de la fracció de vidre habilitats per a aquesta campanya amb l’objectiu d’arribar a les 15 tones de vidre. D’aquesta manera Ecovidrio i Valoriza donaran 1.000 euros, 500 euros cadascuna de les empreses, al Banc d’Aliments d’Eivissa i Formentera.

La campanya “Reciclar és donar” es desenvolupa entre el 21 de desembre i el 12 de gener, i el vidre es pot depositar als 20 contenidors del municipi, retolats amb una imatge nadalenca, que estan ubicats a tot el municipi. A més, s’han repartit més de 1.000 fulletons informatius en els que es poden llegir missatges sobre el reciclatge de vidre i la preservació del medi ambient que s’han repartit a establiments comercials del municipi i a dependències municipals.

Segons les dades de la campanya d’estiu de 2017, al municipi d’Eivissa es va reciclar un total de 1.146 tones d’envasos de vidre, un 28% més respecte l’any anterior, gràcies a la implicació dels establiments comercials, la ciutadania i les empreses relacionades en la recollida i reciclatge.

Els vidres que es depositen als contenidors són reciclats al 100% i s’utilitzen per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense que perdin les propietats originals