Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festes Nadal 2017

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Festes de l'Ajuntament d'Eivissa, Agustín Perea han presentat el programa de les festes de Nadal que aquest any compta amb novetats com el nou enllumenat de la ciutat, nous mercats i un seguit d'activitats culturals, esportives i infantils.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz ha destacat que "el programa d'actes de les festes de Nadal és un programa que s'ha treballat des de diferents regidories per poder gaudir d'unes festes amb un bon grapat d'activitats en les que no faltin la música, la cultura, les activitats infantils, les esportives i també les més tradicionals. Un programa que es centra a fer gaudir a la ciutadania i sobretot als més petits, del temps lliure que disposen durant les festes, de crear un veritable ambient nadalenc a la ciutat i de posar en marxa activitats en diversos punts del municipi."

La inauguració de les festes de Nadal a la ciutat d'Eivissa tindrà lloc el proper dia 1 de desembre, a les 18.30 hores, a la plaça d'Antoni Albert i Nieto amb la il·luminació de l'arbre de Nadal, que té 16 metres d'altura, i com cada any en aquest acte, es comptarà amb l'actuació del Cor infantil de l'Escola de Música del Patronat Municipal.

Per a l'alcalde d'Eivissa, el moment de l'encesa de llums té una importància especial ja que "aquest any l'enllumenat de la ciutat és nou, de moltíssima qualitat, més modern, segur, actual i adaptat a la nostra ciutat".
Hi haurà enllumenat i motius nadalencs, a més d'als principals carrers i avingudes de la ciutat d'Eivissa, en les tres rotondes d'accés a la ciutat (ses Figueretes, Can Misses i entrada per Ignasi Wallis) i també al passeig de Vara de Rey, amb un arbre enllumenat de 12 metres d'altura, i il·luminació en tot el passeig així com a la plaça del Parc.

Aquest any s'ha realitzat un concurs públic per a l'enllumenat de Nadal de la ciutat d'Eivissa que ha estat guanyat per l'empresa Iluminaciones jiménez, una empresa amb més de 50 anys d'experiència que és fabricant i instal·ladora d'enllumenats tan icònics com els de Madrid, Barcelona, ​​Londres o Nova York.
 
Una altra de les novetats són els nous mercats de Nadal que estaran instal·lats a la plaça del Parc, amb unes casetes de fusta típiques d'altres mercats internacionals, que quedaran totalment integrades en l'entorn de l'espai de vianants on s'instal·laran 10 parades. Al carrer de vianants de Pere de Portugal, s'instal·larà un segon mercat de Nadal.

Amb la intenció de fer arribar l'ambient nadalenc a tota la ciutat, s'han previst activitats i música al carrer en diferents barris. Hi haurà grups d'Eivissa que faran que la ciutat tingui molt d'ambient. Grups com Rels, Quin Delibat o The Frigolos, Ivan Doménech i Joan Barbé, entre altres, que es podran trobar en diferents dies en diferents emplaçaments de la ciutat.

El programa d'actes de Nadal inclou activitats culturals, esportives, infantils i musicals.

Pel que fa a les activitats esportives, comencen el dia 1 de desembre amb els tres Dies de Trail Eivissa. Destaquen també la Copa de Natació, que tindrà lloc el dissabte dia 2 de desembre a la piscina municipal de Can Misses amb un programa espectacular de proves de velocitat i la ruta de senderisme, que és una caminada popular a la Talaia de Sant Josep el diumenge dia 3 de desembre.
La VIII edició de la Cursa de Patrimoni, el dissabte dia 9 de desembre; la ruta cicloturística a es Codolar el diumenge dia 17 de desembre i la tradicional Pujada Atlètica a la Catedral, el dia 31 de desembre, en la qual aquest any, en el moment de la inscripció dels esportistes hauran de presentar una joguina.

En el pla cultural i musical hi ha moltes novetats en el programa de Nadal. Les activitats dirigides al públic infantil es concentraran a la Biblioteca de Can Ventosa, la plaça d'Antoni Albert i Nieto, el passeig de Vara de Rei i la plaça del Parc.

El pressupost total per a les festes de Nadal és de 256.000 euros.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu del Regidor de Festes, Agustín Perea
· Programación completa de Navidad 2017