Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia Internacional contra les violències masclistes cap les donesEs tracta d’una de les accions emmarcada dins del programa d’actes amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes cap les dones.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa prepara un programa d’activitats participatives amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes cap a les dones. El programa d’activitats tindrà lloc a la plaça de Vara de Rey el divendres dia 24 de novembre, a partir de les 11 hores fins les 18.30 hores, amb la inauguració de l’exposició dels participants en el primer concurs de dibuixos i còmics contra les violències masclistes cap a les dones, en els que hi han participat un total de 49 cartells i 4 còmics. A les 17.30 hores tindrà lloc l’entrega de premis als guanyadors i guanyadores dels concursos.

La guanyadora del concurs del cartell del Dia de Internacional contra les violències masclistes cap a les dones ha estat Maria Palerm Carmona de l’institut de Sa Blanca Dona. El seu dibuix és la imatge del pòster que ha editat l’Ajuntament d’Eivissa.

Al passeig de Vara de Rey, de 16:30 a 18.30 hores, tindran lloc dos tallers infantils participatius a càrrec de Silvina Sodano. El primer taller anomenat “Els meus superpoders” està centrat en l’empoderament dels nens i les nenes de la ciutat, mentre que el segon taller es tracta d’una activitat teatral on s’inverteixen els rols dels personatges dels contes infantils.

Els infants també podran participar en el Club de Lectura per a la Igualtat, un recull de lectures i llibres adquirits per la regidoria d’Igualtat, per a fomentar la diversitat, la igualtat de gènere i d’oportunitats a través de la literatura infantil. Dirigit a la ciutadania, s’habilitarà un espai de fotografia on es podrà participar i fer fotos amb missatges de denuncia contra les violències masclistes.

Durant tota la jornada hi haurà una taula informativa en la que es distribuirà la Guia de la Igualtat editada per l’Ajuntament d’Eivissa. També hi estarà present una educadora social per a informar sobre l’adhesió de l’Ajuntament d’Eivissa al pacte social Reacciona del Govern de les Illes Balears, que insta a la ciutadania a comprometre-se’n en les accions que es proposin des del pacte social contra les violències masclistes.

Les activitats s’han organitzat de manera transversal entre les regidories d’Igualtat, Vies Públiques i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa. En aquest sentit, a partir del dia 25 de novembre, quedaran instal·lats els primers semàfors paritaris per a vianants de l’illa d’Eivissa. Es tracta de canviar les òptiques dels semàfors de les principals avingudes de la ciutat en els que apareixerà la figura d’una dona. Un canvi d’imatge simbòlic que transmet als residents i turistes el compromís de la ciutat d’Eivissa en la defensa per les polítiques d’igualtat i contra la discriminació. D’aquesta manera, a un costat del semàfor hi haurà una figura d’una dona i a l’altre la d’un home.

Per altra banda, des del dijous dia 24 de novembre i durant tot el cap de setmana, es canvia el color de l’enllumenat de les fonts públiques del carrer Isidor Macabich i del passeig Marítim d’Eivissa així com l’enllumenat ornamental del passegi de Vara de Rey que serà de color lila, representatiu de la defensa de la lluita feminista. A la façana de l’Ajuntament d’Eivissa, a Can Botino, també s’ha instal·lat una pancarta amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes cap a les dones.