Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Unitat caninaLa Policia Local d’Eivissa compta amb la nova unitat canina per a la detecció de tinença d’estupefaents a la via pública. La unitat ja ha efectuat dues actuacions en les que s’han interposat una desena de denúncies.
 
La regidora de Policia Local d’Eivissa, Estefania Torres, i el responsable del grup de Seguretat Ciutadana, Juan Ignacio Hernandez Peña, han presentat la nova unitat canina de la Policia Local d’Eivissa que té per objectiu la detecció d’estupefaents com cànnabis i cocaïna a la via pública. La nova unitat està en marxa des del passat mes d’octubre i en les primeres dues actuacions que ha fet, s’han interposat més d’una desena de denúncies pel consum i tinença d’estupefaents a la via pública.

La unitat està composada per quatre Policies Locals que han estat formats durant els darrers mesos per tal de poder oferir aquest servei i la quissona “Cata”, una pastor belga francesa de 4 anys, que pertany a l’empresa K9 Ibiza.
La nova unitat canina estarà operativa durant els propers 4 mesos i durant les darrers operacions policials ha recorregut places i parcs de la ciutat d’Eivissa, a més de participar en controls específics de vehicles.

La regidora de la Policia Local d’Eivissa, Estefania Torres, ha afirmat que “es tracta d’implementar nous serveis de seguretat a la ciutat. En aquest concret es disposarà, durant un cop a la setmana, de la quissona “Cata” i formarà part de la Unitat de Seguretat Ciutadana”. La intenció és mantenir i ampliar el servei durant la resta de l’any.

Des de la regidoria de Policia Local, i en coordinació amb el Pla Municipal de Drogues, es preveu també la presentació de la nova unitat canina a les escoles i instituts de la ciutat.
La quissona ha estat en constant formació i entrenament per tal que  detecti les diferents variants del cànnabis i la cocaïna. El procediment de feina és el següent: es detecta una zona amb afluència, es fa una aproximació, es pren filiació de les persones i la quissona actua localitzant l’estupefaent. Posteriorment es realitza un acta de denúncia i s’intervé la substància.