Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

EscocellsL’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat el replantat de 84 arbres i la pavimentació de 126 escocells a la ciutat per facilitar l’accessibilitat a carrers estrets i per millorar la seguretat vial. Les tasques s’han iniciat avui i es perllongaran durant les pròximes tres setmanes.  

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat avui les tasques de replantació de 84 arbres als escocells de la ciutat i la pavimentació d’altres 126 escocells que es trobaven buits. Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha fet un estudi dels escocells que hi havia buits a la ciutat per tal d’avaluar a quins era possible i viable la replantació d’arbres i quins era millor pavimentar.

Dels 84 arbres que es replantaran hi ha un total de 7 espècies diferents, Koelreuteria Paniculata, Melia Azadarach, Celtis Australis, Morus Alba sense fruit, Cercis Siliquastrub, Populus Alba i Ligustrum Japónicum. D’aquests, a excepció dels Ligustrum Japónicum, tots són de fulla caduca, que durant l’estiu són frondosos i creen ombra i a l’hivern perden les fulles per permetre el pas de la llum i la calor.

A més de replantar nous arbres a un total de 84 escocells, les actuacions de millora inclouen la pavimentació de 126 escocells que es troben buits per tal per millorar l’accessibilitat de la ciutat, especialment els que es troben a carrers estrets on persones amb diversitat funcional tenen problemes d’accessibilitat.

Segons l’estudi, altres motius per pavimentar escocells que es troben buits, amés de la millora de l’accessibilitat són, per una banda, per motius de seguretat vial  al trobar-se molt a prop de passos de vianants i altres perquè es troben molt a prop de façanes amb voladís.

Les obres, s’han iniciat al barri de Cas Serres i es continuarà per la zona del centre de la ciutat amb actuacions a diversos carrers com l’avinguda d’Isidor Macabich, l’avinguda d’Espanya, avinguda d’Ignasi Wallis o el carrer de Sant Cristòfol. Després de realitzar la zona del centre les obres es traslladaran a ses Figueretes, Blanca Dona, ca n’Escandell, l’avinguda de Pere Matutes Noguera i l’avinguda 8 d’Agost.

Les obres han estat adjudicades per un import de 46.312€ i està previst que finalitzin la primera setmana de desembre.
Les fases que es seguiran seran, primer d’extreure els potons, seguidament es pavimentarà i finalment es replantaran els diferents arbres.