Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PintxoL’Ajuntament d’Eivissa co-organitza la primera edició de la ruta de pinxos púnics i romans a Eivissa que tindrà lloc del 8 al 10 de desembre. La proposta gastronòmica comptarà amb xerrades, una demostració de cuina en viu i un concurs.

La regidoria de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb l’Associació Tresors de la Mediterrània, el Govern de les Illes, el Museu des Puig des Molins i Consell insular d’Eivissa organitza la primera edició de pinxos púnics i romans per reivindicar i donar a conèixer l’Eivissa púnica des de la gastronomia.

Amb fonts documentals de l’antiguitat, investigacions i experimentacions pròpies i les recerques que diferents científics continuen realitzant any rere any, l’arqueòloga Helena Inglada i el periodista gastronòmic Andoni Sarriegi acompanyaran en el procés gastronòmic dels establiments participants que culminarà amb la primera Ruta de pinxos púnics i romans de la ciutat d’Eivissa.

A la ruta de pinxos hi participaran diferents restaurants de la ciutat d’Eivissa, els restaurants que ho desitgin es poden apuntar a aquesta iniciativa contactant a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  Els restaurants que participin a la ruta de pinxos hauran de preparar dos tipus de pinxos púnics, seguint les indicacions de l’organització, un dels pinxos anirà a concurs. El premi per el guanyador serà un diploma i la reproducció d’una escultura púnica realitzada per Toni Frígoles.

El Museu des Puig des Molins acollirà una mostra i tast de les diferents propostes gastronòmiques que vagin a concurs, un showcooking coherent i una xerrada-visita sobre cuina púnica i romana per als bars, restaurants, hotels i ciutadans en general.

Aquesta ruta gastronòmica formarà part dels esdeveniments de l’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, La Ruta dels Fenicis, format per 19 països, des de Líban a Espanya.