Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Pisos emergència socialL’Ajuntament d’Eivissa dedicarà 3 pisos a l’emergència social i es posaran en funcionament divendres 27. Els pisos estan situats a Dalt Vila i tenen una capacitat total de 7 persones.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas, acompanyat de la directora d’Àrea de Negoci d’Eivissa i Formentera de CaixaBank, Belén Villalonga i la gerent d’APFEM Eivissa, Antonella Greco, ha visitat els pisos propietat de l’Ajuntament que es destinaran a persones en risc d’exclusió social.
Els tres pisos, propietat de l’Ajuntament, estan situats a Dalt Vila i han estat rehabilitats els darrers mesos gràcies a un conveni signat el passat 18 de setembre amb l’Obra Social La Caixa. La finalitat del conveni era precisament la rehabilitació i l’equipament dels habitatges per valor de 10.000€.
Aquests pisos, seran gestionats per la nova empresa que gestiona el Servei d’Acollida Municipal, i es començaran a utilitzar a partir d’aquest mateix divendres. I passen a formar part de la creació d’una xarxa de recursos dedicada a les persones amb problemàtiques associades a l’habitatge.

Des de la regidoria de Benestar Social es treballa per tenir recursos diferenciats per donar millor servei a les persones en risc d’exclusió social. D’aquesta manera es garanteix un ventall més ample a les necessitats de l’usuari.
Els pisos estaran habitats per un temps determinat i limitat per usuaris del Servei d’Acollida Municipal, usuaris que tenen un pla de feina amb els serveis socials municipals i que treballen per aconseguir la seva autonomia i independència tant econòmica com habitacional.
La rehabilitació dels pisos ha estat contractada per part de l’Ajuntament amb APFEM Aktúa centre ocupacional d’APFEM Eivissa (Associació de Persones i Familiars amb Malalties Mentals), d’aquesta manera, des de l’Ajuntament també s’impulsa el treball d’associacions que duen a terme una tasca social com la inserció laboral que es treballa des de APFEM. En total hi ha participat 5 persones del servei d’integració laboral.
El tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa ha afirmat que “som un govern  que des de el primer dia treballa per als col·lectius més desfavorits, aquells que més ho necessiten i seguim donant passes en aquest sentit”.  
Per la seva banda, la directora de Negoci de l’Àrea d’Eivissa i Formentera de CaixaBank ha explicat que “És un exemple de col·laboració entre empresa privada i administracions públiques”.
La gerent d’APFEM, Antonella Greco, ha assegurat que “Ha volgut agrair l’oportunitat de participar en aquest projecte i que les persones d’APFEM hi hagin pogut participar”.