Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Guanyadors concurs Educació vialL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora de Policia Local, Estefania Torres, han rebut aquest matí a l’equip guanyador del sisè Concurs Insular d’Educació Vial a parcs infantils de trànsit organitzat pel Consell Insular d’Eivissa.

L’equip esta composat per 12 alumnes dels instituts d’Educació Secundària del municipi d’Eivissa. En concret els alumnes guanyadors pertanyen als instituts d’Isidor Macabich, Blanca Dona, Sa Real, Consolació, Santa María i Mestral que han visitat l’Ajuntament d’Eivissa acompanyats  pel seu professor de la Policia Local d’Eivissa, Alberto Serrano. És la cinquena vegada consecutiva que els alumnes d’Eivissa guanyen aquest concurs.

El programa d’Educació Vial està incorporat a l’Oferta Anual Educativa que ofereix cada any l’Ajuntament d’Eivissa a tots els centres escolars del municipi.

Durant el curs de 2016-2017 hi han participat 4.285 alumnes des de 3er de primària fins a batxillerat el que es tradueix en un 91,3% de la totalitat dels alumnes matriculats als centres escolars del municipi. L’activitat es ve oferint als centres escolars des del curs 2001-2002.

L’Educació Vial es un conjunt d’actuacions encaminades per a fomentar hàbits de conductes positives a l’entorn vial, així com millorar la seguretat en els desplaçaments quotidians per la ciutat, especialment dels més petits.

A cada franja d’edat es treballa l’educació vial en diferents vessants. Els alumnes de primària comencen a conèixer les funcions bàsiques de la Policia Local, l’entorn vial de la ciutat i el vianant, normes bàsiques de comportament i l’alumnat de l'ESO i Batxillerat, aprenen normatives legals relacionades amb el consum d’alcohol i la conducció i la conscienciació de la importància de la practica d’hàbits saludables a partir de l’oci. Aquestes accions es realitzen a través del Pla Municipal de Drogues utilitzat el còmic “Una nit de festa” amb el que treballen els al·lots i les al·lotes del municipi.

A més, tot l’alumnat te la possibilitat de participar en les diferents activitats que posa en marxa l’Ajuntament amb parcs de circulació vial tant durant la celebració del Dia del Pedal com amb proves pràctiques de circulació al Parc Infantil Insular de Trànsit.