Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Boc'n'RollLa regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, acompanyada de la regidora d’Educació, Mariví Mengual, i la coordinadora del servei d’educació mediambiental del GEN-GOB Eivissa, Agnès Vidal, ha presentat avui la campanya de conscienciació mediambiental "Llença’t! No em llencis".

Aquesta campanya, que ha començat avui al CP Sa Bodega, es durà a terme amb els alumnes de primer de primària de la ciutat, on hi participaran les 9 escoles municipals i les 2 concertades que són al municipi.

La campanya es desenvoluparà en dos eixos: El primer serà una xerrada de sensibilització sobre la necessitat ambiental de reciclar, reduir i reutilitzar. Durant aquesta xerrada el que es farà serà recollir tots els embolcalls dels esmorzars, pesar-los i multiplicar-los pels dies que els boixos van a classe i així fer veure la quantitat de residus que es generen només amb l’embolcall de l’esmorzar.

L’altre eix de la campanya serà la distribució de Boc’N’Roll. El Boc’N’Roll és un envàs de tela i plàstic reciclat, reutilitzable, per portar l’esmorzar a l’escola. Està fet per poder utilitzar durant tot el cicle de primària i suposa un gran pas en la reducció de residus, així com en la conscienciació dels més petits, que adquiriran hàbits de comportaments sostenibles envers la gestió de residus. Des de la regidoria de Medi Ambient s’han fet 650 unitats del Boc’N’Roll amb un cost de 2.612,39€

Avui mateix els alumnes d’una de les classes de 1r de primària de sa Bodega, han rebut aquesta xerrada. En el cas de la seva classe quan s’han pesat els embolcalls del berenar de tots els alumnes han sumat 160 grams, tenint en compte que un curs escolar, són 177 dies i primària són 6 cursos, amb la utilització del Boc’N’Roll durant els 6 anys de primària, aquesta classe pot estalviar 170 kg de plàstics.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, ha afirmat que s’han treballat ‘diferents campanyes de conscienciació ambiental aquesta legislatura i ara l’Ajuntament arriba a les escoles per conscienciar sobre les tres “R”  reutilitzar, reduir i reciclar’.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, Mariví Mengual, ha destacat
que ‘d’aquesta manera l’educació que donam als boixos arriba també a les famílies ja que moltes vegades són els infants els que expliquen als pares on es llancen els envasos o el paper i ara seran ells els que voldran dur el Boc’n’Roll’.

La coordinadora del GEN-GOB d’Eivissa, Agnès Vidal, ha explicat ‘que amb aquest Boc’N’Roll els alumnes de primer podran reduir una gran quantitat de plàstic al llarg de primària’